Absoluut Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Wat is nou de beste natuurlijke shampoo op de markt?

Ben je op zoek naar de beste, natuurlijke shampoo? Dan kan het lezen van dit artikel je vast op weg helpen in je zoektocht naar een nieuwe shampoo. Meestal houden we nog aardig rekening met ons figuur en wat we aan voeding binnen krijgen om tot dit lichaam te komen. Echter zijn mensen vaak wat minder bewust als het gaat om welke haarproducten je gebruikt. Mensen zijn snel geneigd om te kiezen voor de shampoo merken die onzettend lekker ruiken, goed schuimen, bekend zijn van tv en vooral vaak goedkoop zijn. De vraag is alleen of dit op lange termijn wel zo goed is voor je haar. 

 

Wat is een natuurlijke shampoo precies?

Je ziet steeds vaker natuurlijke producten op het internet verschijnen. Een natuurlijke shampoo bestaat voor een bepaald percentage uit natuurlijke ingredienten. Het is niet de bedoeling dat dit soorts shampoos veel chemische ingredienten bevatten. Het liefst geen. Hoewel het natuurlijk wel erg moeilijk is om een product volledig vrij van toevoegingen te maken. Je wilt natuurlijk wel dat je shampoo enkele weken tot maanden goed blijft. Ook hiervoor is bijvoorbeeld een bepaalde toevoeging nodig om deze houdbaarheid op te rekken.

Natuurlijke shampoos bevatten ingredienten uit de natuur en deze moeten op een bepaalde manier verantwoord worden gewonnen en biologisch afbreekbaar zijn. 

 

Welke voordelen heeft het gebruik van een natuurlijke shampoo?

Als we een natuurlijke shampoo vergelijken met een normale shampoo dan zijn er een hoop voordelen te benoemen. Een natuurlijke shampoo is veel milder voor je huid. Vaak reinigen de gewone shampoos je haar veel te grondig en dit kan gevolgen hebben voor je haar en hoofdhuid. Een natuurlijke shampoo bevat ingredienten die ook een verzorgende werking hebben voor niet alleen je haar maar ook voor je hoofdhuid. 

Natuurlijke shampoos zorgen er voor dat je haar dus veel gezonder wordt en blijft. Doordat deze shampoos je haar niet te grondig reinigen en je haar niet verstikken met een laagje eromheen, heeft jouw haar alle mogelijkheid om gezond te blijven. Veel shampoos en andere haarproducten bevatten siliconen, sulfaten en parabenen en deze stoffen zijn eigenlijk niet nodig en maken juist meer kapot dan dat het op lange termijn wat toevoegt aan je haar.

 

Wat zijn sulfaten en wat doen ze met je haar?

Heel veel normale shampoos bevatten sulfaten. Dit zijn natuurlijke stoffen die zorgen dat jouw shampoo heel goed schuimt. Dit geeft natuurlijk een lekker fris gevoel voor je haar. Helaas zijn sulfaten stoffen die je haar veel te grondig en agressief reinigen. Dit kan als gevolg hebben dat je haar en huid ernstig uitdrogen en beschadigen. 

 

Shampoos zitten vaak vol met siliconen

Siliconen worden ontzettend veel gebruikt in shampoos maar ook andere haarproducten. Wat siliconen eigenlijk doen is een plastic laagje aanbrengen om het haar waardoor je haar er weer mooi en glanzend uitziet. Maar in werkelijkheid is dit natuurlijk niet waar. Je haar en hoofdhuid kunnen niet of nauwelijks meer voedingsstoffen opnemen en kunnen hierdoor ontzettend gaan uitdrogen. Dit kan dan weer als gevolg hebben dat je haar en hoofd nog droger worden. 

 

Kies voor natuurlijke shampoos

Wat de beste shampoo is dat is vaak moeilijk te zeggen. Dit hangt af van verschillende factoren. Ook lijken sommige merken die natuurlijke shampoos bevatten soms nog wel op elkaar qua ingredienten. Kijk daarom goed naar wat jouw wensen zijn en of de ene natuurlijke shampoo die je bekijkt ook geschikt is voor bijvoorbeeld jouw haartype. Doorgaans zijn de natuurlijke shampoos geschikt voor de meeste haartypen.

https://www.ornatiq.com/

Gerelateerde artikelen

Soa test op geslachtsziekte met eigen lab uitslag

Oorzaken voor het patellofemoraal pijnsyndroom

Functionele geneeskunde wat is dat? Wij leggen het je uit