Absoluut Gezond
Image default
Nieuws en media

5 goede ideeën voor video’s over de zorg

Goede video’s maken over en voor in de zorg? Je kunt heel wat richtingen op. Het type video dat misschien wel het meeste voorkomt is de instructiefilm. Aan een instructiefilm maken zijn talloze voordelen verbonden. Je kunt je video’s zelf maken, maar de kans is aanzienlijk dat ze dan zo professioneel niet zijn. Schakel daarom een gerenommeerd videoproductie bedrijf in.

Pro Motion Film heeft ruime ervaring

Pro Motion Film heeft meer dan genoeg ervaring met het maken van video content in de zorg. In de afgelopen jaar is er content geproduceerd voor zorgprofessionals en voor zorginstellingen. Zo hebben we onder meer video’s geproduceerd voor Philadelphia Zorg, GE Healthcare, Zinzia Zorggroep, LOC, NVFG en Arts en Zorg. De opdrachtgevers hadden stuk voor stuk andere wensen, maar er waren ook zaken die in elk project duidelijk naar voren kwamen:

  • Warm en authentiek
  • Een video die het échte verhaal in de zorg vertelt
  • Goed overweg kunnen met kwetsbare groepen en ouderen.

Vijf voorbeelden voor filmen in de zorg

Bij het maken van zorgfilms, kun je onder meer de volgende richtingen op:

  • Een congresregistratie

Tijdens een zorgcongres worden specifieke onderwerpen, actuele zorgthema’s en nieuwe vormen van behandelingen besproken. Organiseer je een zorgcongres of neem je hier deel aan? Dat is het zeker aan te raden dit vast te leggen en te delen met je achterban. Je maakt goed duidelijk waar de zorg op dit moment mee bezig zijn en wat je probeert te verbeteren.

  • Een sfeerimpressie

Erg populair binnen de zorg zijn zogenaamde sfeerimpressies. Hierin wordt vastgelegd hoe het er in een zorginstelling echt aan toe gaat. Op die manier kun je zorgen wegnemen bij mensen die mogelijk opgenomen worden of kijkers overtuigen zich bij jouw zorginstelling aan te melden.

  • De uitlegvideo

Ook uitlegvideo’s komen in de zorg erg vaak voor. Ze worden vooral gebruikt voor het toelichten van ingewikkelde procedures en operaties. Aan de hand van een simpele animatie kan worden uitgelegd hoe een ingreep eruit ziet en wat de positieve gevolgen hiervan zijn. Met andere woorden: je stelt de kijker in staat de operatie als het ware voor zich te zien.

  • De locatiereportage

Tijdens een reportage op locatie laat je mensen kennis maken met de locatie. Dat kan een ziekenhuis zijn, maar ook een behandelcentrum of een verpleeghuis. Je kunt de reportage in één geheel opnemen, maar ook in meerdere onderdelen, elk met een eigen deelonderwerp.

  • Of laat een mini documentaire maken

Wil je kijkers een uitgebreid inkijkje geven in de organisatie en met name de dagelijkse activiteiten binnen de organisatie, dan kun je een cameraman enkele dagen mee laten lopen.

Zorg en video: in conclusie

Wij bij Pro Motion Film hebben ruime ervaring met het filmen voor de zorg. Integriteit staat bij ons in een hoog vaandel. Want wat of hoe je ook filmt: uiteindelijk draait het allemaal om de patiënten.

https://www.promotionfilm.nl/branches/videoproductie-voor-zorgverlening