Absoluut Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Functionele geneeskunde wat is dat? Wij leggen het je uit

Heb je de term functionele geneeskunde voorbij horen komen, maar weet je niet precies wat het inhoudt? Dat is niet zo gek, zeker als je al jarenlang gebruik maakt van de reguliere geneeskunde zoals de huisarts en de welbekende ziekenhuizen. Gelukkig hoef je na vandaag niet verder te zoeken op het internet, want in dit artikel leggen wij jou uit wat functionele geneeskunde is en waarom het misschien ook relevant voor jou kan zijn. 

Focust zich op traditionele geneesmethoden 

Functionele geneeskunde is net even wat anders dan de reguliere geneeskunde. In de reguliere zorg worden de meeste mensen aan de hand van dezelfde methodes behandelt, terwijl het gek is aangezien ieder lichaam compleet anders is. Functionele geneeskunde focust zich op de traditionele geneesmethode met als doel je persoonlijke gezondheid te verbeteren in plaats van te richten op de ziekte zelf.  

Aanvulling op de reguliere geneeskunde 

Dit betekent niet dat de reguliere geneeskunde slecht of onbelangrijk is. Functionele geneeskunde kun je zien als een aanvulling op de reguliere geneeskunde. Het biedt namelijk de mogelijkheid om verder te kijken dan bij de gebruikelijke arts. Het richt zich op de grondbeginselen van een gezond lichaam dus: voldoende beweging, vitamines, antioxidanten, slaap en meditatie. Met andere woorden: hoe ziet je levensstijl eruit? Op deze manier kan er makkelijker gekeken worden naar de kern van de situatie, de klachten die je ondervindt.  

Zelf ervaren? 

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel complexe (chronische) ziektes en aandoeningen die niet zomaar met een crème op te lossen is. Zeker wanneer je al lang kampt met chronische stressproblemen, vitamine b12 te kort of andere ziektes is het wel zo prettig om daarbij geholpen te worden waar de reguliere geneeskunde nog niet veel heeft kunnen ondersteunen. Wellicht is functionele geneeskunde wel een perfecte aansluiting die de klachten van jouw ziekte draagbaar maken. De werkwijze gaat als volgt: intakegesprek waar je jouw exacte klachten kunt toelichten plus een laboratoriumonderzoek, bespreken van de resultaten uit het labonderzoek en daarna volgt de daadwerkelijke behandeling. Uiteraard zijn wij geen gerechtigde geneeskundige, maar we kunnen je wel op ideeën brengen op een betere gezondheid. Chronische stress verminderen, vitamine b12 aanvullen of andere klachten aanpakken? Neem dan een kijkje op de website van Newmedix.