Absoluut Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Hoe werken weegschalen met vetpercentage?

Hoe werken weegschalen met vetpercentage?

Weegschalen met vetpercentage kunnen een geweldig hulpmiddel zijn om aspecten van uw lichaamssamenstelling te meten. In feite gebruiken mensen die hopen spieren op te bouwen of meer vet te verliezen ze vaak. De meeste weegschalen met vetpercentage gebruiken een methode die bekend staat als bio-elektrische impedantie analyse (BIA), die een zwakke elektrische stroom door je lichaam stuurt om je lichaamssamenstelling te bepalen. Ze kunnen ook gegevens gebruiken zoals uw geslacht, gewicht en lengte.

Naast het meten van lichaamsvet, schatten veel weegschalen met vetpercentage ook andere kenmerken van de lichaamssamenstelling, zoals spiermassa, botmassa en percentage lichaamswater.

Hoe we deze weegschalen hebben gekozen

Met zoveel producten op de markt kan het vinden van een hoogwaardige weegschalen met vetpercentage lastig zijn.

Wij hebben de volgende criteria gebruikt om de producten in dit artikel te selecteren:

 • Beschikbare metingen: Alle weegschalen bieden aanvullende metingen, zoals spiermassa, botmassa en lichaamswaterpercentage. Deze zijn vaak beschikbaar in een app die je gegevens interpreteert, bijhoudt en opslaat. U kunt deze informatie gebruiken om uw gezondheid en fitnessniveau in de gaten te houden.
 • Connectiviteit: Verschillende weegschalen bieden Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit. U kunt de beste slimme weegschaal voor lichaamsvet aansluiten op uw smartphone of een ander apparaat. Bij sommige modellen kunnen meerdere gebruikers profielen instellen.
 • Extra functies: Sommige weegschalen met vetpercentage bieden functies zoals een groot scherm en een compact ontwerp. Andere modellen bieden functies zoals weersinformatie en zwangerschapstracering. Veel weegschalen kunnen gegevens overbrengen naar gezondheids- en fitness-apps.
 • Prijs: We hebben weegschalen met vetpercentage opgenomen in verschillende prijspunten om aan verschillende budgetten tegemoet te komen.

Hoe kies je de beste weegschaal voor je lichaamsvet?

Er zijn verschillende factoren om te overwegen bij het kiezen van een beste slimme weegschaal voor lichaamsvet die aan uw behoeften voldoet. Kijk eerst naar de metingen van de lichaamssamenstelling en bepaal welke voor u het belangrijkst zijn.

Enkele van de meest voorkomende metingen zijn:

 • gewicht
 • percentage lichaamsvet
 • BMI
 • botmassa
 • spiermassa
 • percentage lichaamswater
 • geschatte caloriebehoefte
 • metabolisme in rust

Als u geïnteresseerd bent in het synchroniseren van uw beste slimme weegschaal voor lichaamsvet met uw favoriete gezondheid app, kunt u ook evalueren of het verbindt met Wi-Fi of Bluetooth.

Andere belangrijke factoren om te overwegen zijn de prijs, stroombron, gewichtscapaciteit en het maximum aantal gebruikers.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een weegschaal voor lichaamsvet en een gewone weegschaal?

Een gewone beste slimme weegschaal voor lichaamsvet meet uw lichaamsgewicht in kilo’s of ponden, terwijl een weegschaal voor lichaamsvet uw vetpercentage schat met behulp van een methode die bio-elektrische impedantie (BIA) heet.

In tegenstelling tot een gewone beste slimme weegschaal voor lichaamsvet geven veel weegschalen voor lichaamsvet ook details over andere metingen van de lichaamssamenstelling om u te helpen uw gezondheid in de gaten te houden, zoals uw spiermassa, watergewicht, botmassa en meer.

Zijn weegschalen voor lichaamsvet veilig?

Ja, weegschalen voor lichaamsvet zijn voor de meeste mensen veilig om te gebruiken. Ze worden echter niet aanbevolen voor kinderen of zwangere mensen. Als u een weegschaal voor lichaamsvet wilt gebruiken tijdens de zwangerschap, hebben veel weegschalen met vetpercentage specifieke zwangerschapskenmerken die de meting van de lichaamssamenstelling uitschakelen.

BIA kan invloed hebben op pacemakers. Sommige onderzoeken tonen aan dat BIA veilig is voor mensen met pacemakers, maar het wordt aanbevolen de aanwijzingen voor het specifieke apparaat te volgen. Als u een pacemaker hebt, overleg dan met een arts voordat u een weegschalen met vetpercentage gebruikt.

Wat is het verschil tussen BMI en lichaamsvetpercentage?

De BMI is een berekening die uw lengte en gewicht gebruikt om uw lichaamsvet te schatten. Deze meting is bedoeld om te screenen op een hoog lichaamsvetpercentage dat mogelijk tot gezondheidsproblemen kan leiden. Het berekent echter niet uw lichaamsvetpercentage. Het lichaamsvetpercentage is het werkelijke percentage van uw lichaamsgewicht dat vet is.

Lees hier over middelomtrek meten!