Absoluut Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Soa test op geslachtsziekte met eigen lab uitslag

Soa test voor alle gezondheid en zekerheid

Een soa test heb je natuurlijk liever niet als je een gezond bestaan probeert na te streven. Soms komt het echter voor dat er niet altijd evenveel beschikbaarheid is aan voorbehoedsmiddelen. Dan kun je beter een soa test kopen. Dit kan er in de praktijk toe leiden dat een gemeenschap ervaring kan plaatsvinden zonder dat er de nodige bescherming wordt gebruikt tegen het oplopen van bepaalde geslachtsziektes. Het kan dan in de meeste gevallen raadzaam zijn om alle negatieve scenario’s uit te sluiten en zekerheid voor jezelf en je partner te willen krijgen. Om dat te doen zijn er meerdere dingen mogelijk.

Soa test bij de huisarts

Als je naar de huisarts zou gaan dan wordt er een sample of monster afgenomen van het lichaam en deze wordt vervolgens naar een medisch laboratorium opgestuurd. De medische laboratoria zijn gespecialiseerd in de diagnostiek, met andere woorden, het vaststellen van ziektes. Dit doen zij op basis van de ingezonden lichaams monsters en dan kunnen zij kijken of de ziekte in de vorm van bijvoorbeeld een bacterie aanwezig is. De uitslag daarvan duurt doorgaans niet heel erg lang maar juist integendeel, tamelijk kort. Dankzij de grote innovatie van medische laboratoria van tegenwoordig kan er bijvoorbeeld al binnen 48 uur een uitslag van chlamydia of een andere overdraagbare aandoening worden geconstateerd. Wil je dat nou zelf ook doen, dan kun je dat doen op de betrouwbare aanbieders zoals soazelftester.nl

Een soa sneltest wordt niet aanbevolen maar een laboratorium test

Er zijn ook wel de beruchtere tests die worden in de volksmond ook wel sneltests genoemd. Deze sneltests hebben doorgaans een minder betrouwbaar karakter als het om medische gezondheid gaat. De uitslag is immers in maarliefst tien minuten leesbaar maar het probleem en het risico is dat het mogelijk niet goed wordt uitgevoerd en afgenomen door de persoon in kwestie. Als dat gebeurt dan is de uitslag ook niet even betrouwbaar en kan het zijn dat er mogelijkerwijs wel een geslachtsziekte aanwezig is terwijl de test het tegendeel bewijst. 

 

https://soazelftester.nl/soa-test/