Absoluut Gezond
Image default
Alternatief

Acupunctuur gebruiken als hulpmiddel tegen migraine

Bij acupunctuur Amsterdam kun je terecht als je een behandeling acupunctuur wilt aangaan wanneer je last hebt van migraine. Wat houdt migraine nou eigenlijk in? Migraine is een hele erge aanval van zware hoofdpijn. Deze kan een halve dag tot drie dagen lang duren. De pijn voelt aan als een bons aan meestal één kant van het hoofd. Wanneer iemand last heeft van een migraineaanval, is er vaak ook sprake van misselijkheid waardoor je moet overgeven. Kort voordat je een aanval krijgt, kun je last hebben van flitsende beelden, schitteringen en golven. Met behulp van acupunctuur kun je dit behandelen.

De oorzaak van migraine

De meeste migrainepatiënten hebben een verlaagde prikkeldrempel voor bepaalde prikkel factoren. Ze zijn dus overgevoelig voor prikkels. Deze overgevoeligheid kan worden ontstaan door voortdurend veranderende omstandigheden. Voorbeelden hiervan zijn: slapeloosheid, menstruatieklachten en stress. De oorzaak van migraine is niet altijd even duidelijk. Wat we wel weten is dat door het overschrijden van de prikkeldrempel, bepaalde delen van de hersenen dit niet aankunnen. Dit heeft invloed op de bloedvaten en het zenuwstelsel. Hierdoor krijg je dus die flitsende beelden te zien en die botsende hoofdpijn.

De fasen in een migraineaanval

Een migraineaanval bestaat uit een aantal fasen. De eerste fase is de waarschuwingsfase. Hierin krijg je signalen dat een aanval kan beginnen. Deze signalen kunnen smaakverandering, veel moeten gapen en verandering in stemming zijn. Vervolgens heb je de aurafase. Dit houdt in dat je schitteringen en flitsen kan gaan zien of ineens veel kracht verliest. Daarna komt de hoofdpijnfase. De hoofdpijn zit vaak aan één kant van het hoofd, maar het kan ook aan beide kanten voorkomen. Meestal in de pijn kloppend en bonzend. Het beste wat je tijdens deze fase kunt doen is in bed liggen, aangezien misselijkheid hier ook bij hoort. Tot slot komt de herstelfase.

Acupunctuur werkt beter dan medicijnen

We hebben al eerder gehoord dat acupunctuur goed werkt tegen spanningshoofdpijn. Acupunctuur is een bewezen effectieve behandeling als het gaat om het voorkomen van migraine. Het schijnt zelfs beter te zijn dan reguliere medicatie. Het is dus een waardig alternatief. Er is onderzocht dat acupunctuur op echte punten in de hersenen duidelijk een signaal laat ontstaan, in tegenstelling tot het placebo-effect. Verder heeft acupunctuur ook geen verdere bijwerkingen, wat bij de meeste medicatie wel zo is. Denk jij eraan om een behandeling aan te gaan? Dit kan bij acupunctuur Amstelveen.

 

https://www.amsterdamseacupunctuur.nl/