Absoluut Gezond
Image default
Alternatief

Babygraf – een gedenksteen voor een baby

Babygraf – Een Liefdevolle Herinnering

Een babygraf, ook wel bekend als een gedenksteen voor een baby, biedt ouders de mogelijkheid om een blijvende en persoonlijke herinnering te creëren voor hun geliefde kindje. Bij het selecteren van een grafsteen voor een baby is het van het grootste belang dat dit proces met de nodige zorg en toewijding wordt benaderd.

Als ervaren grafkunstenaar begrijp ik de gevoeligheid en de diepgaande emoties die gepaard gaan met het maken van een babygraf. Mijn doel is om een uniek, persoonlijk en exclusief gedenksteentje te creëren dat de essentie van uw baby en uw verhaal vastlegt.

Het ontwerpproces van een baby grafsteen

 

Het ontwerpen van een babygraf is een proces dat vraagt om empathie, aandacht en precisie. Mijn eerste stap is om met u in gesprek te gaan, waarbij ik aandachtig luister naar uw verhaal, uw wensen en ideeën. Tijdens dit vrijblijvende gesprek zal ik mijn expertise inzetten om uw visie om te zetten in een serie kleine ontwerpen en schetsen. Samen met u vertalen we uw wensen naar een ontwerp dat echt bij u past.

Een belangrijk moment in het proces is de creatie van een proefmodel op ware grootte. Dit model geeft u de mogelijkheid om te beoordelen of de verhoudingen, tekst en details naar uw tevredenheid zijn. Als aanpassingen nodig zijn, worden deze zorgvuldig doorgevoerd voordat we doorgaan naar het definitieve werk in het gekozen materiaal, zoals RVS, glas, geroest staal of steen.

Tijdens de Uitvoering

Gedurende het hele proces houd ik u nauw betrokken bij de vorderingen. U bent van harte welkom om regelmatig langs te komen om de stappen te bekijken en te bespreken. U ontvangt ook regelmatig foto’s van de voortgang, zodat u op de hoogte blijft en er geen overhaaste beslissingen worden genomen. Deze transparante aanpak helpt u om te wennen aan het idee van een monumentje op het babygraf en biedt u de mogelijkheid om de voortgang te volgen.

Samen plaatsen van gedenksteen baby

Het moment van plaatsing is vaak emotioneel, maar het markeert vaak ook het begin van een nieuwe fase in het rouwproces. Ik nodig u uit om aanwezig te zijn bij het plaatsen van de gedenksteen voor uw baby op het graf. Sommige ouders kiezen ervoor om zelf mee te helpen bij het plaatsen, een symbolische daad van liefde en herinnering.

Een uniek Fotoboekje

Ongeveer een maand na de plaatsing ontvangt u een uniek en persoonlijk boekje. Dit boekje documenteert het hele proces van het creëren van het babygraf, van de eerste schetsen tot aan de plaatsing op de begraafplaats. Het bevat foto’s en teksten die de reis van het gedenksteentje voor uw baby vastleggen, zodat u deze kostbare herinnering kunt koesteren.

Materialen voor een grafsteen baby

Als grafkunstenaar werk ik met verschillende hoogwaardige materialen, waaronder glas, RVS, geroest staal en traditionele steen. Glas symboliseert vaak de onschuld en lichtheid van een baby. Veel ouders kiezen voor glazen details zoals vlinders en hartjes in het babygraf. De combinatie van RVS met helder of gekleurd glas creëert een prachtige en subtiele uitstraling. Ongeacht het gekozen materiaal, streven we ernaar om een respectvol en uniek gedenksteentje te creëren dat perfect past bij uw wensen en de voorschriften van de begraafplaats.

Bekijk Onze Voorbeelden

Op onze website vindt u voorbeelden van unieke babygrafjes en gedenksteentjes die we hebben gemaakt. We nodigen u uit om inspiratie op te doen en te ontdekken wat u aanspreekt. Uw input en voorkeuren zijn van onschatbare waarde bij het creëren van een gedenksteen die volledig aansluit bij uw visie.

In Eigen Beheer

U kunt gerust zijn dat het gehele proces van het maken van een babygraf in eigen beheer plaatsvindt. We werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en toegewijde vakmensen. Door jarenlange samenwerking met deze vakmensen kunnen we vertrouwen op hun kwaliteit, aandacht en respect voor uw dierbare herinnering.

Foto’s, Hand- of Vingerafdrukken

Om uw gedenksteen baby nog persoonlijker te maken, bieden we de mogelijkheid om foto’s, hand- of voetafdrukken toe te voegen. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, met behulp van laser- of etstechnieken om deze persoonlijke details haarscherp weer te geven. U heeft de vrijheid om de naam van uw baby in een bestaand lettertype of zelfs in uw eigen handschrift op de gedenksteen aan te brengen.

Uniek en persoonlijk babygraf

Of u nu al een duidelijk idee heeft van hoe u wilt dat uw babygraf eruitziet, of als u nog zoekende bent naar inspiratie, ik sta klaar om met u samen te werken. Een vrijblijvend gesprek is de eerste stap om uw wensen te bespreken en te ontdekken hoe we samen een unieke en persoonlijke herinnering kunnen creëren voor uw baby.

Bijzondere uitvaartverzorging

Margot Siebenlist staat bekend om haar bijzondere uitvaartverzorging. Met toewijding en oog voor detail is Margot Siebenlist gespecialiseerd in het creëren van unieke en liefdevolle herdenkingen, waaronder bijzondere uitvaarten voor (stilgeboren) baby’s. Haar persoonlijke aanpak en betrokkenheid brengen troost en steun aan families tijdens deze moeilijke tijden.

Memorabel

Meer weten over de mogelijkheden voor een persoonlijk en bijzondere grafsteen baby? Bekijk dan onze website memorabel.nl voor meer ideeën en neem gerust contact met ons op via 06 49 35 13 38. Wij staan graag voor u klaar om u te helpen bij het ontwerpen van een prachtige gedenksteen.

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/baby/