Absoluut Gezond
Image default
Alternatief

Binnen bewegen

Slecht weer wordt vaak aangegrepen als een reden om niet te sporten. Tuurlijk, als je er niet op bent voorbereidt en lekker buiten had willen sporten, kan het tegenvallen als het weer ineens omslaat. Zeker in Nederland, ben je nu eenmaal niet verzekert van altijd goed weer. Gelukkig zijn er een heleboel oplossingen, zodat je ook binnen kun bewegen.

Youtube

Soms is het heel simpel er zijn op YouTube genoeg oefeningen te vinden die je alleen al met wat sportkleding aan en goede sportschoenen, prima kunt uitvoeren. Als je wilt voorbereid zijn op de dagen met slecht weer buiten, dan kun je dus een lijst maken met links naar YouTube sportoefeningen die jou aanspreken.

Hometrainer, een roeiapparaat of een lopende band?

Er zijn diverse toestellen waarmee je binnen kunt blijven bewegen. Wilde je buiten fietsen? Dan is een hometrainer wellicht een goed alternatief. Voor hardlopen kan een lopende band een fijne vervanging zijn bij slecht weer.

Weerstandband

Wil je het slechtere weer gebruiken om direct ook eens een andere training te doen? Dan zou je je spieren kunnen trainen met een weerstandband. Het voordeel van een weerstandband is dat een weerstandband geen dure investering is en het neem weinig plek in. Ten opzichte van trainen met gewichten heeft een weerstandband als voordeel dat je er zo’n breed pallet aan mogelijke oefeningen mee kunt uitvoeren. Dat voorkomt natuurlijk ook eventuele verveling.

Naar de sportschool

Oké, je moet hier even voor op pad, maar dat kan natuurlijk ook met de auto. Het voordeel van sporten bij een sportschool is dat je net zo goed lekker binnen bent bij slecht weer. Bovendien heb je hier echt ontzettend veel mogelijkheden en hoe je niet alle toestellen zelf aan te schaffen, maar maak je er gewoon in de sportschool gebruik van. Wel is een sportschool best prijzig. Maar als je er veelvuldig gebruik van maakt, is het natuurlijk wel een extra.

https://weerstandsband.nl/