Absoluut Gezond
Image default
Alternatief

Hoe kun je vet verbranden?

Je wil graag afvallen en je linkt dit aan vetverbanding. Ergens klopt dat, want als je wil gaan afvallen dan moet je vet verbranden. Vet verbranden is nog niet zo gemakkelijk, terwijl de kilootjes eraan wel gemakkelijk gaan. Hoe kan dat toch? Dat antwoord is simpel. Als je niet oplet wat je eet heb je zo meer calorieën binnen dan dat er weer uitgaan. Die calorieën worden omgezet in vet. Zo heb je snel wat kilootjes erbij. Wil je deze er ook weer af? Tijd voor de juiste voeding en genoeg beweging. Wat is de beste manier om vet te verbranden? In dit blog lees je erover.

 

Wat is het?

Voordat we verder gaan met de beste manier om vet te verbranden eerst even een uitleg wat vetverbranding precies is. Vetverbranding is energie dat je lichaam nodig heeft. Deze energie wordt gehaald uit koolhydraten, vetten en eiwitten die via de voeding worden opgenomen. Als je lichaam vet nodig heeft wordt het omgezet in glucose en dat is dus ook de brandstof van je lichaam. Is dit op? Dan gaat je lichaam over op vet om je van energie te voorzien.

 

Sport en voeding

Een van de beste manieren om vet te verbranden is door te sporten. Sporten is een goede methode om calorieën te verbranden, zodat je er niet meer binnenkrijgt dan je verbruikt. Dit doe je door minstens twee keer per week naar bijvoorbeeld de sportschool te gaan. Tegelijkertijd let je op je voeding en eet je minder.

 

Slaap

Ook slaap helpt bij het verbranden van vet. Als je voldoende slaapt dan wordt vet eerder verbrandt. Zorg dus voor voldoende slaap en onderschat dit niet. Slaapgebrek zorgt voor een vertraagd metabolisme en verhoogt de kans op obesitas. Daardoor krijg je weer stress wat ook geen goede invloed is op je lichaam. Stress zorgt voor meer vetopslag in je lichaam en dat is juist wat je niet wil.

https://www.pwpersonaltraining.nl/training/beste-methode-om-vet-te-verbranden/