Absoluut Gezond
Image default
Alternatief

Holistische therapie: de integrale zorg voor de mens

Sinds het begrip gezondheid werd uitgebreid, en niet langer synoniem was met de afwezigheid van ziekte, en de totaliteit en volledigheid van de mens begon te omvatten, zijn er verschillende veranderingen geweest in het begrip van zorg en bijstand.

We zijn dus een tijdperk binnengetreden van gezondheidsbevordering en -bescherming, en ook van valorisatie van preventiestrategieën en -instrumenten. Gezondheid wordt nu veel duidelijker gezien en ervaren als verweven met de verschillende menselijke dimensies, die rechtstreeks verband houden met lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn.

Integrale zorg

Het was binnen deze zelfde context van transformatie dat als alternatief beschouwde technieken en gezondheid strategieën wetenschappelijke steun en ruimte in de gezondheidsdiensten kregen.

Zij zijn van alternatieve therapieën overgegaan in complementaire therapieën en worden vandaag de dag verzameld binnen de holistische therapie, en worden reeds erkend en toegepast bij de behandeling van verschillende ziekten en klinische aandoeningen.

Holistische Therapie

Holistische therapie is een geheel van therapieën die erop gericht zijn de gezondheid te bevorderen, ziekten en aandoeningen te voorkomen, symptomen te verlichten en te genezen door middel van een integrale verzorging van de mens.

De meeste bestanddelen ervan vinden hun oorsprong in de oosterse geneeskunde en brengen een mengeling van praktische en wetenschappelijke kennis met zich mee. Ze zijn voornamelijk gebaseerd op ontspanningsmethoden, het ontlasten van trigger points, manipulatie van energieën en veranderingen in levensgewoonten. In combinatie met traditionele behandelingen bieden zij de patiënt grote voordelen en voordelen.

Zichtbare positieve effecten

De rol ervan als aanvulling op traditionele behandelingen komt vooral tot uiting in zijn vermogen om de positieve effecten van geneesmiddelen te versterken.

Het is heel duidelijk wanneer men op een diepere manier bepaalde gebieden van het leven van de patiënt kan bereiken waarin de conventionele middelen slechts doordringen, maar die een betere psychologische en immuunrespons bevorderen om ziekten te bestrijden. Aldus bevorderen zij het welzijn en de levenskwaliteit van de zieken.

Een uniek en multidimensionaal mens

Er zijn vele therapieën die holistische therapie vormen. Elk van hen heeft zijn nuances en bijzonderheden, biedt zijn eigen voordelen en werkt verschillend van persoon tot persoon.

Maar er is een gemeenschappelijk punt dat hen verenigt, en dat is hun fundering in het Holisme, het inzicht dat ieder mens uniek en multidimensionaal is, en dat de zorg alle fundamentele aspecten moet bereiken die hen vormen om gezondheid, rust en kwaliteit van leven te genereren.