Absoluut Gezond
Image default
Alternatief

Ooglidcorrectie, wat moet je weten?

Ooglidcorrectie, wat moet je weten?

Een onderooglidcorrectie is een populaire cosmetische ingreep die bedoeld is om wallen en donkere kringen onder de ogen te verminderen. In deze blog zullen we dieper ingaan op de verschillende aspecten van een onderooglidcorrectie, zoals wie in aanmerking komt voor de ingreep, wat er tijdens de procedure gebeurt en wat u kunt verwachten tijdens de herstelperiode.

 

Wie is een geschikte kandidaat voor een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie bij ooglid.nl is bedoeld voor mensen die last hebben van overtollige huid en/of vetweefsel onder hun ogen, waardoor er wallen ontstaan. Dit kan het gevolg zijn van veroudering, erfelijkheid, slaapgebrek of een algemeen slechte gezondheid. Om in aanmerking te komen voor de ingreep is het belangrijk dat u in goede gezondheid verkeert en geen medische aandoeningen heeft die de ingreep kunnen belemmeren.

 

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

Een onderooglidcorrectie kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit betekent dat u wakker bent tijdens de procedure, maar dat u geen pijn zult voelen. De ingreep kan ook onder algehele verdoving worden uitgevoerd, afhankelijk van uw voorkeur en de aanbevelingen van uw arts.

Tijdens de procedure maakt de chirurg een kleine incisie onder de wimpers of aan de binnenkant van het ooglid. Het overtollige vetweefsel wordt vervolgens weggehaald of verplaatst naar een andere locatie onder het oog. De overtollige huid wordt verwijderd en de incisie wordt gehecht met fijne hechtingen.

 

Wat kunt u verwachten tijdens de herstelperiode?

Direct na de ingreep kunt u last hebben van zwelling, blauwe plekken en pijn rond de ogen. Dit kan worden verminderd door het leggen van koude kompressen op de ogen en door het gebruik van pijnstillers zoals voorgeschreven door uw arts. Het is belangrijk dat u de eerste dagen na de ingreep rust en uw ogen niet te veel belast door bijvoorbeeld televisie te kijken of te lezen. Het kan ook zijn dat u een tijdje niet mag sporten of zware activiteiten mag uitvoeren om de kans op complicaties te verminderen.

 

Tijd om de hechtingen te verwijderen

Na ongeveer een week worden de hechtingen verwijderd en kunt u weer terugkeren naar uw dagelijkse activiteiten. Het kan echter enkele weken duren voordat de zwelling volledig is verdwenen en de resultaten van de ingreep zichtbaar zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat de resultaten van een onderooglidcorrectie niet permanent zijn en dat u regelmatig terug moet komen voor controleafspraken om ervoor te zorgen dat de resultaten zo lang mogelijk behouden blijven.

 

https://www.ooglid.nl