Absoluut Gezond
Image default
Gezondheid van tieners

Wat is sportvasten en hoe kan het jouw helpen je doelen te behalen?

We hebben er vast wel eens over gelezen op het nieuws of op social media. Het is een oefenmethode die je lichaam leert meer vet te verbranden dan suiker. Het zal daarnaast ook je uithoudingsvermogen verbeteren. Gewichtsverlies is niet het doel, maar het is wel een van de gunstige bijwerkingen. We hebben het hier over een speciale manier van vasten genaamd sportvasten. Maar wat is sportvasten en wat kan het precies voor je opleveren? Dat kun je hieronder allemaal lezen!

Wat is sportvasten?

Wat is sportvasten nu precies? Het is eigenlijk ontstaan als voedingsadvies voor topsporters om meer voordeel te behalen uit voeding. Er is toen ontdekt dat het veel voordelen oplevert. Het zit namelijk zo. Een combinatie van sporten en de juiste manier van vasten kan een positief effect hebben op het lichaam. Tijdens het vasten gebruik je namelijk de suikervoorraad die aanwezig is in het lichaam. Door deze in feite om te maken, worden je spieren gemotiveerd om de vetreserves op te maken. Dit kan er dus toe leiden dat je meer vet kunt verbranden. Daarnaast zou het er ook voor kunnen zorgen dat je duursporten langer vol zou kunnen houden, sneller herstelt van je inspanning.

Vaak kun je een dergelijke kuur zo’n tiend dagen aanhouden, maar je kunt het ook minder lang aanhouden. Je lichaam moet hier namelijk even aan wennen en hiervoor zijn tien dagen perfect. Je kunt de kuur ook een aantal keren herhalen, met wat ‘normale’ perioden ertussen.

Wat zijn de voordelen?

Zoals eerder gezegd heeft deze manier van vasten vooral als voordelen dat je meer vet verbrandt. Maar naast vet verbranden kun je nog veel meer voordelen ervaren. Je kunt onder andere door deze manier van vasten veel meer energie krijgen, veel gewicht verliezen, een strakkere en gespierde buik krijgen en over het algemeen een gezonder leven lijden. Daarnaast kan het ook vaak voorkomen dat je veel minder snakt naar suikerrijke snacks of drankjes. Ook hierdoor kun je gewicht verliezen en een strakkere buik krijgen! Naast al deze voordelen kun je daarbij ook nog eens een veel betere conditie krijgen. Je kunt duursporten langer volhouden en je zult meer kunnen presteren tijdens je cardio!