Absoluut Gezond
Image default
Schoonheid

Wat houdt huidverjonging precies in?

Ouder worden doen we allemaal, dat is een feit. En dat brengt voordelen met zich mee, maar soms word je met je neus op de feiten gedrukt. Als je voor de spiegel staat bijvoorbeeld. Hoewel het gezicht dat je ziet, helemaal bij je past, heb je soms het idee dat je huid sneller oud wordt, dan jij je zelf voelt. Dat kan komen omdat je de eerste rimpeltjes ziet verschijnen, maar ook doordat er pigmentvlekken ontstaan. Met huidverjonging kun je dat aanpakken, waardoor je huid weer wat beter past bij het gevoel dat je van jezelf hebt.

Waardoor ontstaan rimpels?

Een jonge huid is elastisch en veerkrachtig. Dit neemt af naarmate we ouder worden, doordat je van nature minder collageen en elastine aanmaakt. Er zijn een paar plaatsen waar dat vrij goed zichtbaar is, zoals in je gezicht. Maar ook je hals, decolleté en je handen behoren tot de gebieden waar je dat duidelijk kunt merken. Het zijn natuurlijk de lichaamsdelen die het meest in het oog springen, waardoor je er dagelijks aan herinnerd wordt. En dat kan soms vervelend zijn. Huidverjonging kan je helpen om daar wat aan te doen.

Kan ik zelf iets doen om te zorgen voor huidverjonging?

Voor een deel is het ouder worden een proces waar je natuurlijk geen invloed op hebt. Daarnaast speelt erfelijkheid ook een rol bij de snelheid waarmee je bijvoorbeeld rimpels krijgt. Maar er zijn wel degelijk een aantal dingen die je kunt doen, om te zorgen dat je huid er zo lang mogelijk jong uit blijft zien. Zo is het altijd beter om directe invloed van de zon te vermijden, dus je huid te beschermen tegen UV-straling. Een bezoek aan de zonnebank is dan ook geen aanrader. Daarnaast is een gezond voedingspatroon ook belangrijk voor een gezonde huid. Aan de andere kant zijn er ook factoren die bijdragen aan de veroudering van je huid, waar je niet altijd invloed op hebt, zoals je gezondheid en het leefpatroon dat je volgt. Dan is een behandeling voor huidverjonging een welkome oplossing.

Op welke manier vindt huidverjonging plaats?

Om de natuur een handje te helpen meer collageen aan te maken, wordt door middel van een laserbehandeling de huid met energiepulsen gestimuleerd. Dit is een veilige methode, aangezien de opperhuid hierbij niet beschadigd wordt. Hierom is het een betrouwbare manier om ook kwetsbare huid rond de ogen en in de hals, te behandelen. De huid wordt met deze behandeling steviger en van betere kwaliteit. Gemiddeld heb je hiervoor zes behandelingen nodig. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de situatie, zoals welke plekken je wilt behandelen. De behandeling is niet volledig pijnloos, maar het is ook niet zeer pijnlijk. Bij de huidverjonging met de lasermethode hoef je niet bang te zijn voor een gezwollen gezicht, of een rode huid na afloop. Het is echter wel belangrijk dat je na de behandeling direct zonlicht vermijdt.

Een stralend resultaat met huidverjonging

Je zult zichtbaar resultaat zien na de laserbehandeling voor huidverjonging. Maar omdat de natuur niet stilstaat, zal ook de huid op enig moment weer tekenen van ouderdom gaan vertonen. Het is daarom raadzaam om de behandeling voor huidverjonging met enige regelmaat te herhalen. Zo kun je weer met een stralend uiterlijk voor de dag komen.