Absoluut Gezond
Image default
Schoonheid

Wat is een serum en wat doet het?

Serums zijn er in alle soorten en maten. Er zijn dan ook veel verschillende skincaremerken die serums aanbieden in hun huidverzorgingslijnen. Wil je weten wat een serum precies is en wat het voor jouw huid doet? Lees dan verder!

Wat is een serum?

Een serum is een huidverzorgingsproduct dat een hoge concentratie actieve bestanddelen heeft. De meeste mensen gebruiken een dag- en/of nachtcrème voor de dagelijkse verzorging van hun huid. Een serum is daarentegen bedoeld om een specifiek huidprobleem aan te pakken. Dit kan bijvoorbeeld pigmentvlekken zijn of fijne lijntjes in je gezicht. Je hebt serums die geparfumeerd zijn, maar er zijn ook heel veel ongeparfumeerde varianten op de markt, zoals bijvoorbeeld de serums van ABYSK Skincare

Wat is het belangrijkste verschil tussen een serum en een crème?

Hoewel ze qua textuur wellicht wat op elkaar lijken, zit er toch een behoorlijk groot verschil tussen crèmes en serums. Zo zijn serums vaak licht en luchtig; je voelt ze bijna niet op de huid wanneer je ze aanbrengt en ze laten geen vettig laagje achter. Een crème is vaak wat vetter en kan soms een laagje op de huid achterlaten. Daarnaast is een serum geconcentreerder dan een crème, omdat hier meer actieve bestanddelen in zitten. Een ander belangrijk verschil is dat een serum meestal geen spf bevat. Een serum beschermt dus niet tegen uv-straling, daarom kun je deze beter niet in plaats van een dagcrème gebruiken. Dit kun je natuurlijk wel ondervangen door zelf nog een product met spf te gebruiken na het aanbrengen van het serum, zodat je huid de hele dag goed beschermd is.

Hoe kies je een serum dat bij je past?

Met zoveel aanbod kan het lastig zijn om het juiste serum voor jouw huid te kiezen. Plantaardige serums zijn bijvoorbeeld erg goed wanneer je last hebt van acne, pigmentvlekken, rode vlekjes op de huid, littekens of een droge huid. Je huid kan ook veel profijt hebben van een serum als je een rijpere huid hebt, dus kijk zeker online ook goed naar de vele alternatieven die beschikbaar zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld serums die speciaal ontwikkeld zijn voor de behandeling van pigmentvlekken, of voor het voeden van de rijpere huid. Wil je echt de proef op de som nemen, dan kun je online ook veel reviews over verschillende serums vinden. Hierbij worden ingrediënten zoals olie, vitamine C en collageen met elkaar vergeleken op werkzaamheid en effect. Er is namelijk altijd een serum dat bij jou past.

 

https://abysk.nl/