Absoluut Gezond
Image default
Tandheelkunde

Hoe kies je een goede tandarts?

Een mooi gebit zorgt ervoor dat jij je zelfverzekerd en aantrekkelijk voelt. Let daarom goed op bij het kiezen van een nieuwe tandarts. Een Tandarts uit Rivierenbuurt geeft als tip dat een goede tandarts voor iedereen een andere definitie heeft. Voor de een is kwaliteit belangrijk, te herkennen aan de vele bijscholen en certificaten. Voor de ander is dat de communicatie, een gezellige tandarts kan de angst voor een behandeling wegnemen. Gelukkig is er voor vrijwel iedereen een passende tandarts te vinden.

Hoe weet je of een tandarts kwalitatief goed is?

Een tandarts uit Zuidas zegt dat er door de hoeveelheid beschikbare informatie geen mogelijkheid is om online een goede tandarts op te zoeken. Het is wel mogelijk om te checken of de door jou gekozen tandarts ingeschreven staat bij het KRT. Het KRT is een afkorting van Kwaliteitsregister Tandartsen. Dit is een openbaar en onafhankelijk register. Het doel van het keurmerk is het transparant maken en verbeteren van de tandartszorg in Nederland. Deze tandartsen volgen nascholing en zijn minimaal 14 uur per week aan het werk. De helft van de tandartsen zijn hier ingeschreven. Wat zijn de registratienormen voor het keurmerk?

  • Tandarts heeft een diploma en een geldige BIG-registratie
  • De tandarts volgt nascholing om op de hoogte zijn van de laatste technieken binnen zijn vakgebied
  • De tandarts werkt volgens de opgestelde praktijkrichtlijnen
  • De tandarts evalueert zijn behandelingen met zijn collega’s of patiënten
  • De tandarts spreekt Nederlands

Waar moet ik op letten tijdens een tandartsbehandeling?

Dentist Amsterdam geeft de volgende tips: Een tandarts dient rekening te houden met een aantal punten voordat de behandeling begint. Zo zal de tandarts naar uw gezondheid vragen en welke medicatie u gebruikt om uw gezondheid te ondersteunen. Daarnaast dient de tandarts te vragen of jij recent een arts hebt bezocht. Verder moet de tandarts rekening houden met de zorg die jij van hem of haar verlangd, zowel op de korte als de lange termijn. Daarnaast moet de tandarts vragen of jij instemt met de behandeling en daarbij duidelijk dient te communiceren van wie jij de behandeling gaat krijgen.

Welke tandarts past bij mij?

Tandartsenpraktijk Fletterman geeft als tip om een tandarts op te zoeken die bij jouw karakter past. Ben jij bijvoorbeeld bang voor de tandarts? Kies dan een tandarts uit die de tijd voor jou neemt, of kies een tandarts die gespecialiseerd is in het leveren van zorg aan mensen met angst voor de tandarts. Zo heeft elke tandarts zijn eigen specialisatie. Tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe tandarts mag jij gerust de praktijk opbellen. Neemt de praktijk tijd voor jou? Weten zij jouw zorgen weg te nemen? Kies een tandarts waarvan jij vindt dat die bij jou past.

https://www.tandartsfletterman.nl/