Absoluut Gezond
Image default
Tandheelkunde

Tandheelkunde praktijk Amstelveen

De drie meest gestelde vragen aan orthodontist Amstelveen

Je weet dat je glimlach je groet aan de wereld is. Het vertegenwoordigt tegelijkertijd je mondhygiëne oftewel je tandheelkundige gezondheid (de uitlijning van je tanden). Jammer genoeg krijgen we niet allemaal perfecte tanden van de natuur. Maar er is goed nieuws.

Er zijn daarnaast genoeg mensen die een waslijst met vragen over orthodontie hebben. Wat wil jij weten over orthodontie? Hieronder zijn antwoorden op drie van de meest gestelde vragen die aan onze orthodontist Amstelveen worden gesteld.

Orthodontische problemen in het algemeen

Scheefgegroeide tanden of ruimtes tussen de tanden kunnen als niet prettig worden ervaren. Verkeerd uitgelijnde tanden en kaken kunnen soms ook leiden tot tandverrotting en andere tandheelkundige aandoeningen. Het goede nieuws is dat een gekwalificeerde orthodontist deze kan corrigeren. De tandartsen van tandheelkunde praktijk Amstelveen in Noord-Holland helpen hun patiënten bijvoorbeeld graag om een gezonde en mooie glimlach te behalen. Het is hun doel en passie om een glimlach te creëren die jouw zelfvertrouwen vergroot en je levenslange voordelen geeft.

Wat zijn de oorzaken van orthodontische problemen?

Volgens de tandheelkunde praktijk Amstelveen, Keizer Karelpark Tandartsen, zijn er heel wat oorzaken van orthodontische aandoeningen. De bekendste zijn:

  • Erfelijke factoren

De meeste orthodontische problemen zijn erfelijk. Enkele voorbeelden van deze genetische aandoeningen zijn uitsteeksel, extra of ontbrekende tanden en kaakgroeiproblemen.

  • Secundaire factoren

Soms worden misvormingen veroorzaakt door factoren zoals duim- of vingerzuigen, het innemen van bepaalde geneesmiddelen, blootstelling aan bepaalde chemicaliën (denk aan je omgeving) of röntgenfoto’s (deze foto’s kunnen de ontwikkeling van het tandheelkundige systeem op jonge leeftijd schaden).

  • Ernstige ongelukken (vooral bij kinderen)

Hieronder vallen ook botsingen tegen de kaak, nek of vallen met de kin tijdens het lopen of hardlopen. De oorzaak kan ook komen door kleine fracturen die vaak onzichtbaar zijn.

Wanneer moeten kinderen naar een orthodontist?

De orthodontist raadt aan dat je je kind meteen laat onderzoeken bij de eerste herkenning van een probleem met het gebit (liefst niet later dan 7 jaar). De reden is omdat de specialist in deze leeftijdsklasse kan bepalen of er inderdaad sprake is van een aandoening. Het is belangrijk om voor deze leeftijdsklasse te kiezen, omdat het moeilijker kan worden om een orthodontisch probleem op te lossen wanneer een kind alle melktanden al heeft verloren. Een controle dat op uiterlijk 7-jarige leeftijd gebeurt, geeft je orthodontist de mogelijkheid om de juiste behandeling aan te bevelen. Zo kan de orthodontist resultaten bereiken die normaliter niet mogelijk zouden zijn als het gezicht en de kaken al waren volgroeid.

Hoeveel kost de behandeling?

De specialist indiceert dat de kosten van een orthodontische behandeling afhankelijk zijn van veel factoren. Enkele van deze factoren zijn het gewicht of de complexiteit van het probleem en de duur van de hele procedure.

Je zult echter niet totaal verrast worden door de kosten, omdat deze vooraf met je worden besproken. De tandheelkunde praktijk Amstelveen geeft ook aan dat enkele patiënten de behandeling tegenwoordig betaalbaarder dan ooit vinden.

Daarnaast kan je verzekeringsregeling ook een goede uitkomst zijn (de meeste werkgevers bieden tandheelkundige verzekeringsplannen aan met orthodontische voordelen).

Als je nu of in de toekomst andere vragen hebt over orthodontie, neem dan contact op met orthodontist Amstelveen

 

 

 

https://tandartskeizerkarelpark.nl/