Absoluut Gezond
Image default
Tandheelkunde

Waarom reguliere controles bij de tandarts noodzakelijk zijn

Reguliere controle bij de tandarts is noodzakelijk voor een gezond gebit. Twee keer per jaar naar de tandarts wordt hierbij aangeraden. Toch is voor veel mensen naar de tandarts gaan niet hun favoriete bezigheid. Maar waarom is het belangrijk om twee keer paar naar de tandarts te gaan? De tandartsen van Match Tandartsen leggen het uit.

Wat doet een tandarts tijdens een behandeling

Tijdens het bezoek aan de tandarts controleert hij/zij of jouw tanden nog gezond zijn. Hierbij wordt gekeken naar jouw tanden, tandvlees en tandplak. En dat laatste is het meest belangrijk. Tandplak is de veroorzaker van gaatjes. De zuren die het tandplak produceren tasten namelijk het gebit aan. Gaatjes kunnen voor heftige pijn zorgen en veroorzaken daarnaast ook nog voor een slechte adem. Een tandarts verwijdert de tandplak en voorkomt een slechte adem en verdere mondhygiënische problemen.

  • Controleert of jouw tanden nog gezond zijn
  • Er wordt gecontroleerd of het tandvlees niet te ver is teruggetrokken
  • Wanneer jij gaatjes hebt, worden deze opgevuld
  • Tandplakvorming wordt verwijderd

Wat zijn de gevolgen wanneer je niet naar de tandarts gaat?

Wanneer je lange tijd niet naar de tandarts gaat kan er tandsteen ontstaan. Dit is een harde kalklaag op de tanden. Het is zeer ruw en houdt voedselresten eenvoudig vast. Deze combinatie zorgt ervoor dat jouw tanden vergelen of zelfs bruin worden. Ook tandsteen zorgt voor een slechte adem en kan zorgen voor ontstekingen in het tandvlees. Wanneer het te lang blijft zitten gaat het van kwaad tot erger. Wanneer jij er te lang mee blijft lopen kan het zelfs ervoor zorgen jouw gebit vervangen moet worden door een kunstgebit.

Naar de tandarts met het hele gezin

Kies bij het hebben van een gezien voor een Kindertandarts. Dit voorkomt dat een kind later bang is voor de tandarts en dus niet meer gaat. Een kindertandarts heeft een speciale opleiding gevolgd en kan daardoor een betere inschatting maken van het gedrag van een kind. Ook kinderen met gedragsproblemen kunnen terecht bij de kindertandarts. Deze tandarts weet dat er soms op verantwoorde wijze moet worden doorgezet om de behandeling te voltooien.

https://www.matchtandartsen.nl/