Absoluut Gezond
Image default
Tandheelkunde

Welke meubels passen in een tandartspraktijk?

Waar moet je op letten bij het inrichten van de praktijk?

Naast een behandelstoel vind je in een tandartspraktijk nog heel wat terug. De meubels moeten er niet alleen professioneel uitzien, ze moeten ook aan bepaalde voorwaarden voldoen. Eerst en vooral moet de werkplek efficiënt ingericht worden. Je moet ervoor zorgen dat alle nodige instrumenten steeds binnen handbereik zijn en ook de afstand tussen de meubels en de behandelstoel is erg belangrijk. Verder moet elk item ergonomisch en gebruiksvriendelijk zijn. Ten slotte moet elk product aan de hoogste hygiënische normen voldoen om een schone en bacterievrije werkplaats te creëren.

Dentasign: een specialist in tandarts meubilair

Tegenwoordig bestaan er heel wat bedrijven die zich in medisch meubilair gespecialiseerd hebben. Dentasign is echter één van de weinige ondernemingen die zich specifiek op meubels voor tandartspraktijken richt. Ze zoeken voor elk interieur een gepaste oplossing op maat, ongeacht de grootte van de ruimte. Bovendien kennen ze de regelgeving in de medische sector erg grondig. Ze weten hoe ze een tandartspraktijk functioneel kunnen inrichten en ze creëren steeds een aangename en hygienische omgeving.

Een tandartskast van Dentasign

Eén van de populairste producten van Dentasign zijn de tandartskasten. Een tandartskast, of traykast, is de ideale plek om al je instrumenten op een zeer overzichtelijke manier te bewaren. Dentasign ontwerpt tandartskasten op maat die perfect bij de rest van uw praktijk aansluiten. De kasten zijn in drie verschillende modellen verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit een standaard tandartskast, een kast met een doorgeefluik of een grote verzamelkast. De standaard tandartskasten worden voornamelijk in kleinere praktijken gebruikt. De verzamelkast is dan weer ideaal om schone trays in te verzamelen, terwijl kasten met een doorgeefluik vaak door assistentes gebruikt worden. Op deze manier hoeven ze de praktijk namelijk niet te betreden en storen ze de tandarts op geen enkel moment.

De volledige inrichting van de praktijk

Naast tandartskasten kan je bij Dentasign nog voor heel wat meubilair terecht. Zelfs voor de volledige inrichting van je praktijk kan je hun specialisten contacteren. Dankzij hun jarenlange ervaring weten de experts van Dentasign perfect hoe ze een praktijk kunnen decoreren. Ze houden rekening met de beschikbare ruimte en ze zorgen ervoor dat er geen enkel meubel in de weg staat. Bovendien besteden ze ook heel wat aandacht aan de uitstraling van het interieur. Een juiste sfeer kalmeert zelfs de zenuwachtigste patiënt en creëert een gevoel van vertrouwen en rust bij de klanten.

https://www.dentasign.com/