Absoluut Gezond
Image default
Diensten

De Groei-Mindset: 7 Technieken voor Coaches

Persoonlijke en professionele ontwikkeling staat synoniem voor groei. We zien dan ook steeds vaker dat de term groei-mindset doorschijnt als een glinsterende noordster. Deze definitie is gepopulariseerd door Dr. Carol Dweck, en in haar onderzoek is de groei-mindset niet slechts een modewoord, maar een levensfilosofie. Hoe werkt de toepassing van dit concept in coaching? Hieronder hebben we enkele interessante technieken in het kort uitgelicht, zodat je deze mindset kunt cultiveren in je coaching sessies.

1. Bewustwording van de vaste mindset

Een interessant gegeven dat dit concept goed definieert: het tegenovergestelde van een groei-mindset is de vaste mindset. Personen met dit soort mindset zijn van het geloof dat capaciteiten vaststaand zijn. 

Als coach wil je er daarom voor zorgen dat je cliënten helpt te identificeren wanneer deze mindset opduikt. Bewustwording hiervan is de eerste stap naar transformatie en het omarmen van een flow die vernieuwend en aanmoedigend is. 

2. Het omarmen van uitdagingen

Betrek je coachee actief in zijn of haar uitdagingen en ze niet te zien als dreigingen te zien, maar juist als kansen om te groeien! Het draait hier allemaal om het opzoeken van comfortabele ongemakkelijkheid, wat in veel gevallen de absolute basis is voor een enorme persoonlijke en professionele groei.

3. Fouten als leermomenten

Nogmaals, in plaats van fouten te zien als falen, zorg ervoor dat je ze herkadert als leermomenten. Bespreek met je coachee wat ze hebben geleerd van een bepaalde misstap en hoe ze het in de toekomst anders kunnen aanpakken. Deze evaluatie kan goud waard zijn voor de toekomst. 

4. De Kracht van ‘Nog’

Een simpel, maar krachtig woord. Wanneer je cliënt zegt: “Ik kan dit niet,” voeg er dan ‘nog’ aan toe. “Ik kan dit nog niet.” Dit opent de deur naar potentiële mogelijkheden en groei!

5. Feedback staat synoniem voor ontwikkeling

Door in je coaching aan te geven dat feedback, zowel positief als constructief, actief gezocht moet worden, kunnen je cliënten hun blinde vlekken identificeren en een route bewerkstelligen naar verbetering.

6. Voed de passie

Vind uit wat je coachee écht drijft. Passie is immers de brandstof voor groei, en wanneer we werken vanuit een plek van passie, is de kans groter dat we in staat zijn om door obstakels heen te breken en een groei-mindset te behouden.

7. Groeien met Inzicht 

Ben je er klaar voor om je coaching vaardigheden naar het volgende niveau te tillen en een verschil te maken in het leven van anderen? Neem contact op en ontdek de mogelijkheden bij Coaching bij Inzicht. Het is tijd om groei centraal te stellen in je coaching reis! Ga naar Inzicht.nl voor coachingstrajecten aangepast op zowel persoonlijke als zakelijke ontwikkeling.