Absoluut Gezond
Image default
Diensten

Last van je voeten? Wat kan een podotherapeut doen?

 Als je last hebt van je voeten, kan dat van grote invloed zijn op je dagelijks leven. Dus het is logisch dat het belangrijk is om deze klachten zo snel mogelijk te verhelpen. Maar zijn er nog meer voordelen voor je gezondheid als je bij een podotherapeut terecht komt? Wij vroegen het de professionele podotherapeut Zaanstad.

 

Wat doet een podotherapeut?

Veel mensen zullen misschien denken dat je bij een podotherapeut alleen terecht kunt als je duidelijk last hebt van je voeten. Dat kan een ingegroeide teennagel zijn of bijvoorbeeld overmatig eelt op je voet. Maar ook natuurlijk platvoeten of hielspoor. Dat kan heel veel pijn of problemen geven tijdens het lopen. Maar volgens de podotherapeut uit Zaanstad mag je van een podotherapeut veel meer verwachten. Want ook andere lichamelijke ongemakken kunnen leiden tot pijn aan je voeten. Terwijl de oorzaak heel ergens anders kan liggen. Bij de podotherapeut in Zaanstad komen ook mensen die bijvoorbeeld te maken hebben met een lengteverschil tussen beide benen. Of die last hebben van bekkeninstabiliteit. Ook verschillende soorten van overbelasting van de spieren kunnen een uitwerking hebben en pijn onder het lopen veroorzaken. Denk hierbij aan shin splint of het Syndroom van Sever Schinz bij kinderen die in de groei zijn. De podotherapeut in Zaanstad zal de oorzaken van de pijn niet alleen kunnen achterhalen, maar ook werkelijk behandelen.

 

Waaruit bestaat een behandeling bij Podotherapeut Zaanstad?

 De behandeling in Zaanstad begint standaard, legt de podotherapeut ons uit. Dat wil zeggen dat je een afspraak maakt, waarbij je ook zonder verwijzing van je huisarts terecht kunt. Vervolgens krijg je een diagnostisch onderzoek dat ongeveer drie kwartier tot een uur duurt. Hierbij geef je aan wat je klachten zijn en de podotherapeut Zaanstad verricht een paar lichamelijke onderzoeken om een goede analyse te kunnen maken van je heupen, knieën en voeten. Als dit onderzoek afgerond is, wordt op basis van de conclusies een persoonlijk behandelplan opgesteld. Vanaf dat moment krijg je dus individuele begeleiding om je klachten te verminderen of op te lossen. Dit is uiteraard helemaal afhankelijk van de aard van je klachten. 

 

Welke middelen worden toegepast tijdens de behandelingen?

 Een behandeling bij Podotherapeut Zaanstad wordt volledig afgestemd op de individuele klachten en is dus voor iedereen verschillend. Een behandeling kan bestaan uit het doen van bepaalde strekoefeningen. Of er wordt gewerkt met medical taping, om de spieren en pezen extra ondersteuning te geven. Daarnaast is het mogelijk dat de podotherapeut Zaanstad aanbeveelt om medische hulpmiddelen te gebruiken zoals podotherapeutische steunzolen of schoenen die met een ingebouwde zool op maat gemaakt zijn. Dit geeft extra ondersteuning tijdens het lopen, waarbij je ook de juiste houding houdt. 

 

Aarzel niet bij klachten en vraag advies van de podotherapeut

 Lopen is een belangrijk onderdeel van je dagelijks leven. De podotherapeut Zaanstad geeft dan ook aan dat het belangrijk is dat je niet moet aarzelen als je denkt dat je advies nodig hebt bij pijn aan je voeten. Bij een sportblessure ligt het misschien voor de hand om een behandeling aan te vragen bij een podotherapeut. Maar ook bij andere situaties kan een podotherapeut verlichting bieden. Zoals bijvoorbeeld aan mensen met diabetes. Zaken als zenuwbeschadigingen en verminderde doorbloeding zijn veelgehoorde klachten. Een jaarlijkse controle door een podotherapeut kan een toename van klachten voorkomen.