Absoluut Gezond
Image default
Diensten

Op deze manier gaat jouw container niet stinken!

Wanneer je een container voor jouw bedrijf, huis of winkel hebt staan, is dit hartstikke handig voor al het afval wat je hebt. Toch zitten er ook nadelen aan. Denk aan een container die gaat stinken en waar mensen dus last van krijgen. Dit wil je natuurlijk echt niet hebben en dit wil je dus voorkomen. Hoe voorkom je dit? Dat lees je in dit artikel. Lees dus zeker even verder als je benieuwd bent naar de tips!

Voorkom vocht zoveel mogelijk

Een nare geur komt vaak door eten wat aan het rotten is in de container of aan vocht wat in de container zit. Dit wil je voorkomen en dat kan ook eenvoudig! Gooi gewoon een klein laagje zuiveringszout op de bodem van de container. Dit absorbeert nare luchtjes. Wanneer je dit niet in huis hebt, kan je ook wat oude tijdschriften of kranten op de bodem van de container leggen. Die zorgen er dan ook voor dat het vocht geabsorbeerd wordt. Hierdoor blijft het afval ook niet aan de onderkant van de container zitten. 

Waar zet je de container weg?

Waar je de container wegzet, heeft ook veel invloed op of je veel last krijgt van de stank. Wanneer het buiten warm en zonnig is, is het slim om de container niet in de zon te zetten. Wanneer de zon vol op het afval staat, kan dit ervoor zorgen dat het extra gaat stinken. In de winter en met regenachtige dagen is het juist belangrijk dat je ervoor zorgt dat de container op een droge plek staat en dat het afval niet kan bevriezen. Hoe hier dus allemaal rekening mee. 

Zorg voor genoeg ventilatie

Het klinkt misschien een beetje onlogisch, maar om ongedierte te voorkomen, is het erg belangrijk dat je de deksel van de container niet dicht doet, maar een klein beetje open laat staan. Dit kun je doen door er bijvoorbeeld iets tussen te leggen. Zo voorkom je ook meteen dat de deksel dicht gaat plakken of dicht gaat vriezen. 

Je kunt ook een container huren Vlaardingen.

https://www.renewi.com/nl-nl/over-renewi/locatie/container-huren-vlaardingen