Absoluut Gezond
Image default
Fitness

Tips bij het kiezen van sport supplementen

In de sportwereld worden supplementen steeds belangrijker. Niet gek ook, want deze kunnen wel degelijk een waardevolle toevoeging zijn aan je sportdieet. Zo bieden deze supplementen een bijdrage aan je sportprestaties en progressie, waardoor je meer uit je training kan halen. Omdat er zo veel aangeboden wordt en bedrijven hierin blijven innoveren kan het moeilijk zijn om de juiste sport supplementen te vinden. In dit artikel leggen we aan de hand van voedingsstoffen uit, waar jij op moet letten wanneer je kiest voor supplementen.                 

Informatie over supplementen

Ieder lichaam is anders en daarbij passen ook andere soorten supplementen. Daarnaast speelt jouw persoonlijke fitness doel een grote rol, omdat ieder supplement een andere werking heeft op jouw lichaam. Kies dus niet zo maar een supplement op basis van advies van een vriend of familielid.

Er is een groot aanbod aan supplementen op verkoopsites met daarop supplementen in allerlei vormen en maten: poeders, pillen, flesjes, zakken en nog veel meer. Deze sport supplementen diepen we onderstaand verder voor je uit aan de hand van de voedingsstoffen. Wil jet het pakket zo compleet mogelijk maken? Voeg dan ook aminozuren toe aan je pakket! Zo weet jij zeker dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt.

Vitaminen en mineralen Deze microvoedingsstoffen zijn ontzettend belangrijk voor je lichaam, omdat deze via chemische verbindingen je lichaam ondersteunen. Ze zijn van essentieel belang omdat ze de werking van je spijsvertering stimuleren en daarnaast zorgen ze voor sterke botten en gewrichten. Ook zorgen ze voor goed werkende organen en gezond bloed wat ontzettend belangrijk is, ook tijdens het sporten. Deze vitaminen en mineralen zitten vrijwel in elk sport supplement, omdat deze essentieel zijn.

Eiwit Niet geheel onbekend is de functie van eiwitten. Toch leggen we dit nogmaals voor je uit. Sport supplementen die eiwit bevatten zijn bedoeld voor het opbouwen van spiermassa. Eiwitten zorgen namelijk voor het herstel en de aanmaak van nieuw spierweefsel. Als jij als doel hebt om spiermassa op te bouwen, dan is het aan te bevelen om te kiezen voor eiwitrijke supplementen.

Hiervoor kun je kiezen voor zogeheten whey proteïne als supplement die te verkrijgen is in drie verschillende vormen: whey concentraat, whey isolaat en whey hydro-isolaat. Deze laatste beschikt in principe over de beste kwaliteit, omdat deze bestaat uit 99% puur eiwit.

 

https://kossonutrition.nl/fitness-supplementen/