Absoluut Gezond
Image default
Fitness

Tips om blessures te voorkomen

Blessures door overbelasting treden vaak op wanneer het lichaam voorbij zijn huidige fysieke limieten of conditie wordt geduwd. Slechte technieken en trainingsfouten, zoals het lopen van buitensporige afstanden of het uitvoeren van onvoldoende warming-ups, dragen vaak bij aan het krijgen van blessures.

Plannen en voorbereiden

Als jij van plan bent regelmatig te gaan sporten of met een nieuw programma wilt beginnen, moet je eerst jouw huisarts ontmoeten en jouw opties bespreken. Neem ook de tijd om de juiste technieken te leren die nodig zijn voor jouw sport of programma. Werken met een personal trainer of inschrijven voor een les zijn vaak veilige en plezierige manieren om een ​​nieuwe activiteit te starten. Ook is het aan te raden realistische doelen te stellen. Of je doel nu is om meer baantjes te trekken, een bepaald gewicht op te tillen of een bepaalde afstand te lopen, stel een haalbaar doel vast en werk geleidelijk aan verbetering.

Opwarmen en afkoelen

Het is belangrijk om voor lichamelijke activiteit op te warmen, omdat uit onderzoek is gebleken dat een verwarmde spier minder snel wordt belast. Om dit te bereiken, raden we aan om licht te wandelen of te joggen voordat jij met jouw training begint en daarna nog een keer om jouw spieren te helpen langzaam af te koelen. Een andere belangrijke manier om blessures te voorkomen, is door je flexibiliteit te vergroten. Dit kan door voor en na een training te strekken, maar het is het beste om dit te doen als het lichaam al warm is.

Luister naar je lichaam

Pas jouw activiteiten aan als jouw lichaam tekenen van te veel stress vertoont. Hoewel een milde en kortdurende spierpijn over het algemeen als ‘goede pijn’ wordt beschouwd, is pijn in jouw gewrichten niet normaal en is het een teken dat je rustiger aan moet doen. Bij het sporten is het altijd verstandig om stretch tape bij de hand te hebben. De stretch tape kan voorkomen dat je de blessures overbelast en kan je het meteen behandelen.

https://revvi.eu/products/stretch-tape-50mm