Absoluut Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

2 beperkende overtuigingen die je moet loslaten voor een goede mindset

Je hebt vast al eens meer gehoord dat onze gedachten onze realiteit creëren. Onze geest is zo super krachtig dat we ons leven kunnen veranderen door alleen maar de manier waarop we denken te veranderen. Veel van de tijd, houden we onszelf tegen met destructieve denkpatronen en beperkende overtuigingen. Meestal realiseer je je niet eens met welke beperkende overtuigingen je je geest voedt.

1. Anderen de schuld geven van je huidige situatie

Als je wrok koestert tegen mensen, ben je eigenlijk alleen maar jezelf aan het beschadigen. Het is makkelijk om mensen de schuld te geven van je huidige situatie en van het feit dat je je ongelukkig voelt. Maar de realiteit is dat andere mensen niet veel te maken hebben met jouw huidige omstandigheden. Het is moeilijk om het verleden te vergeven, maar vasthouden aan pijn uit het verleden zal je geen vrede brengen.

Leer vergeven en beoefen radicale vergeving als een manier om je eigen mentale en emotionele gezondheid in handen te nemen. Je bent geen slachtoffer. Je bent een overwinnaar en ook al heb je geen controle over wat er met je gebeurd is, je kunt wel bepalen hoe je erop reageert. Vergeven is een daad van kracht…en het is een zeer krachtige manier om je innerlijke vrede te brengen.

Geluk zit van binnen en jij bent verantwoordelijk voor je eigen welzijn, meer dan wie ook op deze planeet. Laat je beperkende gedacht van anderen de schuld geven, los. Het zal in het begin moeilijk zijn, maar je moet hieraan werken om jezelf te helpen groeien en de beste versie van jezelf te zijn.

2. Ik kan nooit gelukkig zijn want ik verdien het niet’ – negatieve zelfpraat

Wanneer je je overgeeft aan negatieve zelfpraat, plaats je jezelf vaak achter de negatieve lens. De woorden die je tegen jezelf zegt zijn super krachtig en die negatieve woorden hebben de meeste impact op je. Stel je dit eens voor: als planten kunnen groeien met de positieve woorden, waarom zou jij dat dan niet kunnen!

Doorbreek de gewoonte om negatief over jezelf te praten en begin met het oefenen van positieve zelfpraat. Ga voor de spiegel staan en zeg hardop hoe waardevol je bent en hoeveel je van jezelf houdt. Jij bent de enige die jezelf kan breken of maken, dus zorg ervoor dat je positieve gedachten hebt en help jezelf om die negatieve mindset achter je te laten.

Wil je ook werken aan een positieve mindset? En wil je hier meer over lezen, of hulp krijgen van een mindset coach? Ga dan snel naar https://milouborren.nl/.