Absoluut Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Is een partner hebben gezond?

Is een partner hebben gezond?

Wanneer je een partner hebt, kan jij je misschien afvragen of een partner hebben gezond is. Is het gezonder om alleen te leven of om daadwerkelijk samen met iemand te zijn? Voor iedereen kan er een ander antwoord uitkomen, maar het is zeker goed dat je er onderzoek naar doet. 

Zo kan je misschien de kosten geregistreerd partnerschap betaald hebben, maar twijfel je of het gezond is om een partner te hebben. Er zijn bepaalde dingen waar je naar kan kijken om deze vraag te beantwoorden. 

Verschillende soorten relaties

Je kan een geregistreerd partnerschap hebben, getrouwd zijn of verloofd zijn. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden. Dit alleen laat al zien dat er heel wat verschillende soorten relaties zijn. Hierdoor is elke partner anders. Zeker niet altijd is het gezond om een partner te hebben. 

Als jouw partner jou bijvoorbeeld niet neemt zoals je bent, gemeen van aard is of vervelend is, kun je relatie ongezond worden. Het wordt dan ongezond om een partner te hebben. Het is echt een kwestie van goed luisteren naar jouw eigen gevoel. 

Maar wat is geregistreerd partnerschap? Geregistreerd partnerschap is een samenlevingscontract in plaats van trouwen. Als je niet zeker bent van je zaak met jouw partner, is dit de ideale mogelijkheid. Je kan dan uit elkaar zonder enige kosten, tenzij je samen minderjarige kinderen hebt. Dan zitten er andere regels aan vast. 

De voordelen van een partner

Uiteraard zijn niet alle partners vervelend. Er zitten ook een hele hoop goede partners tussen. Wanneer je de juiste partner voor jou aan de haak geslagen hebt, is het zeker een gezond iets om een relatie te hebben. De volgende voordelen heb je hier dan aan:

  • Samen alles samen doen

  • Intimiteit

  • Gevoelens kunnen delen

  • Geen alleen gevoel

  • Je begrepen voelen

  • Respect op een andere manier voor elkaar

Dit zijn enkele kleine voordelen die voor een hele hoop mensen erg gezond zijn. Zo is depressie veel minder aanwezig wanneer je een relatie hebt en je voelt je een heel stuk minder alleen wanneer je een partner hebt. 

Verder is intimiteit zijn ook erg gezond voor je gezondheid. Je conditie gaat er op vooruit en je voelt je meer op je plek. Dit zijn erg belangrijke punten die in een relatie allemaal aan bod komen als je een partner hebt. 

Zonder een partner door het leven

Het kan zijn dat je liever zonder partner door het leven gaat. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn. Je bent dan zeker niet per se ongezond. Het kan zijn dat jij alles met iedereen deelt en de intimiteit wel bij verschillende mensen kan zoeken. 

Wanneer je zonder partner leeft kan je gaan en staan waar je zelf wilt. Dit vinden sommige mensen heerlijk. Daarom zit hier ook een groot voordeel aan. Je bent zo vrij als een vogel. Sommige mensen vinden dit een veel fijnere manier van leven. 

Voor iedereen is iets anders gezond en dat is zeer belangrijk om in je achterhoofd te houden. Niemand is hetzefde.