Absoluut Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Kalknagels behandelen doe je zo!

Welkom bij deze blogpost over het behandelen van kalknagels! Kalknagels, ook wel bekend als schimmelnagels, kunnen erg vervelend zijn en kunnen het zelfvertrouwen aantasten. Maar maak je geen zorgen, want we hebben hier de oplossing voor jou! In deze blogpost delen we waardevolle informatie over het behandelen van kalknagels met behulp van vitamines en gezonde voeding. Leer hoe je kalknagels effectief kunt aanpakken en weer gezonde en mooie nagels kunt krijgen.

Vitamines en gezonde voeding tegen kalknagels

Kalknagels kunnen veroorzaakt worden door een schimmelinfectie die de nagels aantast. Het belangrijk om je lichaam van binnenuit te ondersteunen met vitamines en gezonde voeding tegen kalknagels. Dit kan worden bereikt door middel van een gezond voedingspatroon en het innemen van bepaalde vitamines, voedingssupplementen, maar ook producten. Vicks Vaporub is een van deze producten. Door Vicks Vaporub op de nagel te smeren vind er een antibacteriële werking plaats door Thymol. 

Vitamine C

Vitamine C is een belangrijke vitamine die een cruciale rol speelt bij het versterken van het immuunsysteem. Het helpt je lichaam om infecties, zoals schimmelinfecties, te bestrijden. Door voldoende vitamine C-rijk voedsel te consumeren, zoals citrusvruchten, bessen en paprika, kun je je immuunsysteem versterken en de strijd tegen kalknagels ondersteunen.

Vitamine E

Vitamine E is een krachtige antioxidant die kan helpen bij het bevorderen van een gezonde doorbloeding en het versterken van het immuunsysteem. Deze vitamine kan ook helpen bij het verbeteren van de conditie van de nagels en de huid eromheen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E zijn onder andere noten, zaden en plantaardige oliën.

Biotine

Biotine, ook wel bekend als vitamine B7, speelt een belangrijke rol bij het behoud van gezonde nagels, huid en haar. Het kan helpen bij het versterken van broze nagels en het verbeteren van de algehele conditie van de nagels. Voedingsmiddelen die biotine bevatten, zijn onder andere eieren, noten, zalm en avocado.

Zink

Zink is een mineraal dat essentieel is voor een gezond immuunsysteem en een goede wondgenezing. Het kan ook helpen bij het bevorderen van gezonde nagelgroei en het voorkomen van nagelinfecties. Voedingsmiddelen die zink bevatten, zijn onder andere oesters, rood vlees, bonen en volkoren granen.

 

Hoe vitamines en gezonde voeding toe te passen

Nu je weet welke vitamines en voeding kunnen helpen bij het behandelen van kalknagels, is het belangrijk om te leren hoe je deze in je dagelijkse routine kunt opnemen. Hier zijn enkele tips om vitamines en gezonde voeding effectief toe te passen bij het behandelen van kalknagels:

  • Zorg voor een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan vitamine C- en vitamine E-rijk voedsel, zoals citrusvruchten, bessen, paprika, noten en zaden.
  • Neem dagelijks een voedingssupplement met biotine om de nagelgezondheid te ondersteunen.
  • Verhoog je inname van voedingsmiddelen die zink bevatten, zoals oesters, rood vlees en bonen.
  • Vergeet niet om regelmatig je nagels te verzorgen, ze schoon te houden en goed te knippen.
  • Overweeg het gebruik van natuurlijke antischimmelbehandelingen, zoals tea tree olie of appelazijn, om kalknagels te bestrijden.

Door deze tips toe te passen en een gezond voedingspatroon te volgen, kun je de strijd tegen kalknagels aangaan en je nagels weer gezond maken.