Absoluut Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Met kindertherapie krijgt je kind handvatten aangereikt

Veel kinderen hebben last van problemen op het psychische vlak. Het kan gaan om een depressie, angst, maar ook om moeilijk gedrag door autisme of ADHD. Ook een hechtingsstoornis of taalstoornis kunnen een stempel drukken op het gedrag van je kind. Om wat voor gedrags- of sociaal-emotioneel probleem het ook gaat, met kindertherapie kan je kind handvatten aangereikt krijgen om met lastige situaties om te gaan.

Kinderpsycholoog die je kind begrijpt

Het kan als een zware last aanvoelen, als je steeds het gevoel hebt dat je de problemen van je kind moet bestrijden. Een kindertherapeut kan jou en je kind ervan bewust maken dat elk kind anders is en anders reageert. Dat is niet erg. Sommige kinderen hebben gewoon meer hulp nodig om situaties te leren aanvoelen en begrijpen. Uit gesprekken leert de therapeut waar voor je kind de pijnpunten zitten. Vooral door praktisch aan de slag te gaan leert je kind vervolgens om zijn gedrag aan te passen. Ook leert hij wat zijn sterke punten zijn, waar hij trots op kan zijn. Als ouder word je betrokken bij de therapie, zodat je je kind goed kan ondersteunen bij het veranderen van zijn gedrag.

Een praktijk met een fijne sfeer

Zowel kinderen als ouders schamen zich vaak als ze hulp nodig hebben van een kindertherapeut of kinderpsychiater. Die schaamte is volledig onterecht. Bijna de helft van de Nederlanders heeft in zijn leven psychologische ondersteuning nodig en het is juist goed om samen met een professional een op maat gemaakte behandeling te volgen. Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen echter nooit verplicht worden om een therapie te volgen. Wil je dat je kind gaat deelnemen aan kindertherapie in Amersfoort, dan is het verstandig om te kiezen voor een praktijk met een laagdrempelige sfeer waar kinderen en jongeren zich snel op hun gemak voelen.

Brede kijk op de problemen van je kind

Voor kinderen met psychische klachten zijn er allerlei specialisten die hulp kunnen bieden, zoals orthopedagogen, psychologen en psychiaters. Het is handig als een behandelcentrum beschikt over een speciaal kind- en jeugdteam, dat alle kennis onder één dak in huis heeft. Een van de praktijken voor kindertherapie in Amersfoort waar dit mogelijk is, is Invivo Kids. Deze organisatie streeft er bovendien naar om de ouders zo min mogelijk administratieve last te bezorgen. Je kan bij Invivo Kids een behandeling verwachten met een brede kijk op de problematiek van je kind.

https://www.invivokids.nl