Absoluut Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Waarom is ACT Training zo populair?

Wat kan ACT voor jouw betekenen?

ACT, Acceptance and Commitment therapie, is een soort psychotherapie die voortdurend aan populariteit wint. Deze therapie komt voort uit de gedragstherapeutische traditie en is wetenschappelijk onderbouwd. Tijdens ACT leer je met moeilijke gevoelens omgaan, zodat je een bewust en waardevol leven kan leiden. De therapie toont je hoe je afstand kan nemen van je negatieve gevoelens en je je volledig op de belangrijke dingen in het leven kan richten. ACT is een ervaringsgericht traject waarbij je voortdurend met je gedachten en je emoties werkt.

Wat is het doelpubliek van ACT?

ACT werkt niet met klachten en trekt geen conclusies of diagnoses. De therapie richt zich namelijk op de manier waarop je met je gevoelens omgaat. ACT is zeer efficiënte methode die goed helpt bij stress, een burn-out, depressieve klachten en diverse angsten. Dankzij ACT krijg je een nieuw doel in je leven en laat je je remmingen los. Tegenwoordig wordt deze therapie ook ingeschakeld om de werksfeer te verbeteren. Werknemers die zich goed in hun vel voelen, zorgen voor een betere sfeer en een veel hogere productiviteit.

Waaruit bestaat een ACT Training?

Omdat ACT uitzonderlijke resultaten behaalt, zijn heel wat hulpverleners en trainers op zoek naar een ACT Training. Tijdens deze opleiding maakt men gebruik van concrete technieken. De lesgevers werken vanuit hun eigen ervaringen en passen deze op bepaalde situaties toe. Een ACT Training bestaat niet uit standaardvoorbeelden, protocollen of afgebakende antwoorden. Je moet zelf aan de slag tijdens de cursus. Enkel door te experimenteren, fouten te maken en weer opnieuw te proberen krijg je ACT volledig onder de knie.

ACT Training volg je bij een specialist in de materie

Een ACT Training moet je bij een gespecialiseerd centrum zoals Invivo Act Academy volgen. Invivo Act Academy werkt al meer dan tien jaar met deze therapie en weet dan ook hoe ze dit concept moeten overbrengen. Ze bieden zowel een algemene introductiecursus als gespecialiseerde opleidingen aan. Deze verdiepende richtingen behandelen bepaalde doelgroepen of thema’s. Alle cursussen worden gegeven door professionals die dagelijks met deze concepten in aanraking komen. Bovendien kan je bij Invivo Act Academy ook terecht voor cursussen in gedragsverandering of zelfs trainingen op maat. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste ervaringen opdoet en dat je deze inzichten vervolgens in je spreekkamer kan toepassen.

https://invivoactacademy.nl/