Absoluut Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Eten waardoor je afvalt

Als jij al een tijdje bezig bent om veilig een paar kilo kwijt te raken, maar je merkt dat de weegschaal maar niet omlaag gaat, dan is het misschien tijd om eens te kijken naar de ingrediënten die je regelmatig koopt. Zwaar bewerkte voedingsmiddelen kunnen er namelijk voor zorgen dat het moeilijk is om gestaag gewicht te verliezen, maar andere voedingsmiddelen kunnen je weer helpen met gewichtsverlies. Het is dus nog niet nodig om een voedingsdeskundige aan te nemen, probeer eens dit voedingsadvies.

Voedingsadvies

Kikkererwten eten om af te vallen

Kikkererwten zijn gevuld met vezels en plantaardige eiwitten. Ze zijn immuun versterkend, antioxidant en zorgen ervoor dat je geen opgeblazen gevoel zal krijgen. Je kunt kikkererwten gemakkelijk in soepen, stoofschotels, salades en bijgerechten verwerken.

Gewicht verliezen met tonijn

Als het gaat om stevige eiwitten, dan wordt het niet beter dan de gezonde vetten die tonijn heeft. Naast zalm en sardines dan. Ze zijn gevuld met omega-3 vetzuren en magere eiwitten, hierdoor krijg je een verzadigd gevoel na het eten van tonijn.

Aardappelen en afvallen?

Geloof het of niet, maar lucht gebakken aardappelen zijn een uitstekende bron van kalium. Kalium kan ook helpen om een opgeblazen gevoel onder controle te houden en natrium tegen te gaan. Aardappelen bevatten veel vezels, hierdoor zijn ze zeer voedzaam, zolang ze niet gefrituurd worden, natuurlijk!

Kefir

Kefir is een bijproduct, net zoals yoghurt. Kefir is daarentegen een meer romige en heerlijke drank dat in combinatie met een smoothie perfect is. Het zit boordevol probiotica, die de gezonde darm helpen reguleren. Daarnaast bevat kefir van nature ook veel eiwitten.

Pure chocolade en afvallen

Het lijkt erop dat pure chocolade goed is voor jou, je lichaam EN je taille. Win-win!

Pure chocolade vermindert daarnaast ook het verlangen naar suiker, geeft je een vol gevoel en stimuleert de stofwisseling.

Volgens voedingsdeskundige David vermindert het het verlangen naar suiker, geeft het je een vol gevoel en stimuleert het je stofwisseling.

Olijf olie

Plantaardige oliën zoals olijfolie zorgen ervoor dat je dat “volle” gevoel krijgt en helpen je in het algemeen af ​​te slanken. Extra vierge olijfolie werkt ook om ontstekingen te verminderen als gevolg van antioxidanten. Dit betekent echter niet dat jij je voedsel in olie moet gaan frituren, dit moet je echt overslaan. Gefrituurde snacks worden geassocieerd met gewichtstoename, dus geniet er maar af en toe van.

https://samen-sterk.com/dietist-amsterdam/