Absoluut Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Tips voor een fijne zwangerschap

Je zwangerschap is zonder twijfel een spannende en emotionele periode. Je staat aan de start van een nieuw hoofdstuk in je leven en kijkt vol verwachting uit naar de komst van je baby. Het is dan ook tijdens je hele zwangerschap belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, lief te zijn voor jezelf en je lichaam het nodige comfort te gunnen. Voeding, beweging en ontspanning staan zeker en vast centraal in het lijstje van zaken waar je aandacht moet voor hebben. Een fijne zwangerschap brengt rust voor jou en de baby. Heb je bijvoorbeeld weleens aan een zwangerschapskussen gedacht?

Gezonde voeding voor jou en je baby

Een zwangerschap doet wat met jou en je lichaam, waardoor goede voeding en voldoende essentiële voedingsstoffen van groot belang zijn. Evenwichtig en gezond eten op regelmatige tijdstippen levert jou voldoende energie en helpt je baby om te groeien en zich te ontwikkelen. Naast een gevarieerd voedingspatroon zijn voldoende foliumzuur, vitamine D en visolie belangrijk voor de gezondheid van de baby.

Zorg voor voldoende beweging

Misschien heb je helemaal niet zoveel zin in veel beweging tijdens je zwangerschap en dat is volkomen normaal. Gelukkig is een halfuurtje bewegen al voldoende om je conditie op peil te houden en om de zwangerschap, de bevalling en het herstel in de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen. Maak een mooie wandeling, ga een eindje fietsen of schrijf je in voor die leuke zwangerschapscursus. Beweging zal niet alleen je lichaam ten goede komen, het helpt je ook rust te krijgen en te ontspannen.

Zorg voor extra comfort voor een ontspannen gevoel

Als er iets is wat je tijdens je zwangerschap maar beter kan vermijden, is het stress en een overspannen gevoel. Zowel voor jou als voor de baby is dit niet bevorderlijk en dus is het belangrijk hier oog voor te hebben. Gun jezelf dan ook die momenten van ontspanning en zorg voor alle comfort voor jezelf en je lichaam. Een zwangerschapskussen is in elk geval onmisbaar voor iedere zwangere vrouw en bezorgt je vele momenten van pure ontspanning in een comfortabele houding.

Waarom zou je kiezen voor een zwangerschapskussen?

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam en dat heeft gevolgen voor je lig-, zit- en slaaphouding. Door gebruik te maken van een zwangerschapskussen geef je je lichaam ondersteuning precies op de plaatsen waar dit nodig is. Je hebt verschillende soorten zwangerschapskussens die allemaal hun eigen bijdrage leveren aan meer comfort.

De wig is een relatief klein zwangerschapskussen dat vaak gebruikt wordt ter ondersteuning van de buik.
Het full lenght zwangerschapskussen heeft, zoals de naam het al zegt, de lengte van jouw lichaam en kan dus perfect hoofd, buik en rug ondersteunen.
Het C-vorm zwangerschapskussen past zich volledig aan de vorm van je lichaam. Met het kussen tussen je benen en je hoofd erop kan je zorgen voor meer ondersteuning van de buik of de rug.
Het U-vorm zwangerschapskussen wikkel je volledig om je lichaam waardoor het je hele lichaam ondersteund. Vooral tijdens het slapen zorgt dit zwangerschapskussen voor de beste vorm van comfort en een natuurlijke slaaphouding.
Welk zwangerschapskussen je kiest, is helemaal afhankelijk van jouw voorkeur en waar jij je het beste bij voelt.