Absoluut Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Tips voor een sport bh op jonge leeftijd

Tips voor een sport bh op jonge leeftijd

 

Bij de meeste meiden beginnen vaak de eerste tekenen van borstvorming zo rondom hun 11e levensjaar. Dit is natuurlijk een ontzettend bijzondere gebeurtenis, die daarom dus ook niet zomaar voorbij mag worden laten gaan. Het is dus goed om hier een speciaal moment van te maken, aangezien dit het moment is dat je voor het eerst een bh gaat dragen. Uiteraard zal je nog niet direct een volwaardige cupmaat hebben en is het vaak zo dat er wordt begonnen met het dragen van een sport beha. Deze bh zorgt er namelijk voor dat de borsten tegen het lichaam worden aangedrukt, waardoor er niets door het shirt heen zichtbaar is. Je kunt je namelijk voorstellen, dat het voor een meisje in de puberteit niets zo vervelend is, als een t-shirt met twee bultjes. Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat je dochter op jonge leeftijd met een geschikte bh loopt.

 

Ga samen naar de winkel

 

Het aanschaffen van een eerste bh is voor veel meiden een ontzettende happening. Logisch, want hier worden de eerste stappen gezet naar het ouder worden. Uiteraard was dit in de jaren daarvoor ook al het geval, maar de puberteit is toch wel het punt waarop meisjes veranderen naar vrouwen. De vormen beginnen te komen, maar ook het gedrag begint vaak toch wel enigszins te veranderen. Je doet er dus goed aan, om samen naar een winkel toe te gaan, zodat jullie samen rustig kunnen kijken wat je nu daadwerkelijk zoekt en niet geheel onbelangrijk, ook gebruik kunnen maken van de expertise van de medewerkers. 

 

Kies de juiste maat

 

Vooral bij jonge meiden ligt het gevaar nog wel eens op de loer dat ze kiezen voor een bh die wat groter is. Dit doen ze voornamelijk om te doen laten voorkomen alsof ze al een redelijke cupmaat hebben. Omdat dit vaak niet het geval is, is het dus ook niet verstandig dit te doen. Je loopt zo namelijk het risico dat je kleding er minder mooi door gaat zitten, maar ook dat je dochter te maken krijgt met pesten. Tijdens een gymles dienen de meiden zich namelijk om te kleden. Dan valt het natuurlijk direct op wanneer een bh te groot is. Net als dat een zwangere vrouw die borstvoeding geeft de juiste maat voorgevormde voedingsbh moet dragen, geldt dit ook voor jongere meiden. Uiteraard is een bh met bh vulling niet erg, dit zit namelijk vaak zelfs net een stukje fijner.