Absoluut Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Welke producten kun je gebruiken voor gezonder haar?

Kijk je wel eens naar mensen met gezond haar en denk je: waarom heb ik nou niet zulke mooie bos lokken? Je bent niet alleen, velen van ons kijken dagelijks jaloers naar gezonde haren. Helaas is niet iedereen geboren met een volle, weelderige manen, maar dat betekent niet dat je je droomhaar nooit zal bereiken. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om gezonder haar te krijgen, en in dit artikel zal ik je daar alles over vertellen.

De juiste haarverzorging

Een van de eerste dingen die je kan doen om gezonder haar te krijgen, is het gebruik van de juiste shampoo en conditioner. Kies een shampoo en conditioner die bij je haartype past, zodat je haar de juiste verzorging krijgt. Heb je bijvoorbeeld droog haar? Kies dan een shampoo en conditioner met hydraterende ingrediënten. Heb je veel last van kroezen? Kies dan een anti-kroeze shampoo en conditioner. Er zijn shampoos en conditioners voor allerlei haartypes, dus er is vast wel een setje te vinden dat bij jouw haar past. Denk bijvoorbeeld ook aan siliconenvrije shampoo of een goede zilvershampoo

Extra hydratatie voor je haar

Als je droog haar hebt, kan het helpen om je haar extra hydraterende behandelingen te geven. Denk bijvoorbeeld aan een haarmasker of een leave-in conditioner. Deze helpen je haar hydrateren en voeden, waardoor het minder droog en dof zal aanvoelen. Haarmaskers kun je wekelijks gebruiken, maar een leave-in conditioner is iets wat je dagelijks kan gebruiken voor extra hydraterende bescherming.

Als je vaak je haar föhnt, stijlt of krult, kan het helpen om een heat protectant spray of serum te gebruiken. Dit product zal ervoor zorgen dat je haar minder schade oploopt door de hitte, waardoor het minder droog en beschadigd zal zijn. Heat protect sprays zijn er in allerlei soorten en maten, dus er is vast wel een spray of serum dat bij jouw haar past.

https://beautyfavorieten.nl/