Absoluut Gezond
Image default
Gezondheid voor mannen

Gezonder leven met een waterfilter in huis en sapkuur

Ons drinkwater wordt wereldwijd gezien als een van de schoonste op deze aarde. Maar toch raakt ons drinkwater steeds meer vervuild. De lucht én het water in Nederland is aan het verzuren. De veroorzakers van dit probleem zijn met name de industriële landen om ons heen die via rivieren en kanalen ons weer weten te bereiken. Ons land behoort hedendaags tot één van de meest verontreinigde landen van Europa. Alvorens ons drinkwater uit de kraan komt stromen, wordt het gezuiverd door waterzuiveringsbedrijven. Echter wordt dit steeds lastiger door de toenemende verontreiniging en schadelijke stoffen in ons water. Dankzij de uitvinding van waterfilters kunnen we het vieze water weer voorzien van frisheid wat voor onze gezondheid en comfort vele voordelen kan bieden. Zo ook voor de koffie en thee liefhebbers in Staphorst.

Perfecte Thee en Koffie

Voor wie van thee houdt en voor de echte smaak wil gaan grijpt al mis zodra er van normaal drinkwater gebruik gemaakt wordt. Thee bestaat niet voor niets voor meer dan 90 procent uit water. Om deze reden is het ook belangrijk om jouw thee uit te rusten met kwalitatief water. Wordt er gebruik gemaakt van ongefilterd water, dan zie je al gauw een olieachtige laag op je thee ontstaan en ontstaan er bruine randen in jouw kopje. Kort gezegd, de thee is troebel en niet verleidelijk om te gaan drinken. 

Hetzelfde geldt voor koffie wat al jaren als een delicatesse gezien wordt. We streven naar de beste bonen, hoogwaardige koffiemachines en apparaten die het gehele proces in een kort tijdsbestek verwezenlijken. Maar laten we niet vergeten dat de smaak van koffie mede bepaald wordt door gebruik te maken van het juiste water. Koffieliefhebbers en barista’s kunnen niet zonder een waterfilter. Het levert niet alleen smaakvolle koffie op maar voorkomt ook schade aan de apparatuur door kalkaanslag. 

De geur en smaak worden op een verkeerde manier tot stand gebracht bij het gebruik maken van normaal kraanwater. De grootste veroorzaker van dit euvel is kalk, wat in normaal kraanwater zit. Ons drinkwater uit de kraan is kwalitatief goed, maar niet voor iedere toepassing geschikt. 

Een waterfilter maakt het voor iedereen heel gemakkelijk om thuis het kalk uit het water te filteren, namelijk door waterfilterkannen te kopen. Het filtersysteem wordt als beste waterfilter voor thuis gezien omdat het de TDS, met andere woorden de Total Dissolved Solids tot maar liefst 0 filtert. Het aantal onopgeloste stoffen zoals calcium, magnesium, kalk, ijzer, sodium chloride en sulfiden worden uit het water gefilterd. Ook zou je kunnen kiezen voor een gembershot of sapkuur van Dr Blend om een gezondere periode tegemoet te gaan. 

Gefilterd water heeft nog tal van andere voordelen

-Smaak- en geurstoffen zoals chloor en kwik worden verwijderd uit het kraanwater

-Het mineraalgehalte van het water wordt verbeterd

-Gefilterd water heeft een zachtere, betere smaak

-Werkt verjongend voor ons lichaam en geest

-Helpt het lichaam te ontzuren en vitaal te houden

-Bescherm onze apparatuur tegen kalkaanslag

-Draagt bij aan de natuur 

-Voorkomt het gebruiken van plastic flessen

 

https://absoluutgezond.nl/gezonder-leven-met-een-waterfilter-en-sapkuur