Absoluut Gezond
Image default
Gezondheid voor mannen

Probeer eens deze eiwitrijke tussendoortjes

Eiwitten zijn een belangrijk voedingsbestanddeel voor je lichaam. De snelheid waarmee eiwitten in je lichaam worden opgenomen is groot. Dus het resultaat van het eten van eiwitrijke producten is ook direct meetbaar in het eiwitgehalte van je spieren bijvoorbeeld. Nu hoef je natuurlijk niet na iedere maaltijd te merken dat je eiwitten hebt gegeten, maar een goede balans van de hoeveelheid eiwitten die je op een dag eet, is dus wel belangrijk voor het goed functioneren van je lichaam.

Wat is eiwitrijke voeding?

Om te weten of je genoeg eiwitten per dag uit je eten haalt, kun je aanhouden dat je ongeveer 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht moet eten. Dat kun je uit verschillende soorten voeding halen. De meeste effectieve eiwitten, die ook de noodzakelijke aminozuren bevatten, vind je in dierlijke producten. Dat zit dus in zuivelproducten, vlees en vis. In veel groenten zitten ook eiwitten, maar die zijn dus anders samengesteld. En daardoor kan het voorkomen dat als je veganistisch of vegetarisch eet, je niet alle noodzakelijke eiwitten binnenkrijgt. Je kunt dit eenvoudig oplossen door bijvoorbeeld eiwitrepen aan je dagelijkse menu toe te voegen.

Eiwitrepen als lekkere en nuttige aanvulling

Eiwitrepen zijn niet alleen een hele goede aanvulling voor mensen die dagelijks niet genoeg eiwitten uit hun maaltijden halen. Je kunt eiwitrepen ook heel goed gebruiken als extraatje als je gaat sporten. Want ook als je een gebalanceerd dieet hebt van gezonde en volwaardige ingrediënten, dan kan je lichaam behoefte hebben aan aanvulling. Eiwitrepen neem je gemakkelijk mee naar de sportschool. En ze zijn een goed alternatief als je lekkere trek hebt, maar niet wilt terugvallen op een ongezonde chocoladereep vol suiker en calorieën.

Quest Bars als tussendoortje tijdens een intensieve training

Mensen die een grote lichamelijke inspanning doen hebben ook meer behoefte aan bepaalde voedingsstoffen. En dan komt ook eiwit weer naar voren als een voedingsstof die van invloed is op je sportprestatie. Onvoldoende eiwit leidt tot extra spierpijn en kan ook je spiergroei verminderen. Neem een paar Quest Barsmee naar je training, of eet Quest Bars tussen de maaltijden in om je genoeg energie te geven tussen de lunch en het avondeten. Deze Quest Bars hebben hoogwaardige ingrediënten zoals Whey Proteïne en Melk Proteïne Isolate. Daarnaast bevatten Quest Bars ook nog extra vezels waardoor je nog minder neiging hebt om te gaan snoepen, maar wel genoeg energie hebt om je training intensief uit te voeren.

Met eiwitrepen kun je gezonder snoepen

Het grote voordeel van eiwitrepen en Quest Bars is dat je kunt snoepen zonder dat je hier een soort schuldgevoel over hoef te hebben. Want je hebt normaal bij het eten van een zak chip nog altijd het idee dat het niet genoeg is. Of je baalt dat je de zak hebt opengetrokken. De Quest Bars hebben weinig calorieën en vetten, waardoor het eten van zo’n reep gewoon verantwoord is. En je zit er ook lekker vol van, dus na één reep kun je er weer helemaal tegenaan zonder dat je het gevoel hebt dat je nog meer wilt eten. Zo krijg je niet alleen nieuwe energie van eiwitrepen, maar houd je ook een gezonde levensstijl in stand.