Absoluut Gezond
Image default
Onderwijs

Sportmasseur

Tijdens een sportmassage opleiding leer je op een praktische wijze de basis van sportmassage. Professionele sport heeft een lange weg afgelegd. Atleten doen nu veel moeite om bovenmenselijke vermogens te bereiken. Maar dit heeft hen ook kwetsbaar gemaakt voor blessures. Dit is waar de sportmasseur past. Deze loopbaangids geeft je alle nodige informatie en instructies die je nodig hebt om een sportmassage therapeut te worden. U leert ook hoe u uw vaardigheden kunt verwerven en ontwikkelen door middel van training. Je leert ze ook te gebruiken om een goed inkomen te verdienen als professionele sportmasseur. De rol van een sportmassage therapeut is veelzijdig en daarom zal de aard van het werk dat je gaat ondernemen grotendeels afhangen van waar je werkt, welke kwalificaties je bezit, wie je klanten zijn en welke specialistische vaardigheden je bezit.

De rol van een sportmassage therapeut

In grote lijnen werk je met cliënten om ofwel de symptomen van pijn, ontsteking en disfunctie te verlichten, ofwel te voorkomen dat deze symptomen überhaupt optreden. Je zult mensen van alle leeftijden en achtergronden moeten behandelen en je zult verschillende therapeutische technieken gebruiken. Dit hoeft niet altijd gepaard te gaan met massage, dus het is een must om flexibel en aanpasbaar te zijn aan de individuele omstandigheden en behoeften van elke patiënt. Naast het behandelen van de fysieke effecten van een blessure, kunt u ook te maken krijgen met de emotionele toestand van een cliënt. Veel mensen lijden aan depressie, een laag zelfbeeld, angst en verminderde stemming en vertrouwen wanneer ze pijn hebben en gewond zijn. Het bieden van een allround niveau van zorg en ondersteuning is van het grootste belang.

Wat doen sportmassage therapeuten?

Voor regelmatige deelnemers aan sport en lichamelijke oefeningen is een goede conditie van spieren en gewrichten een belangrijk punt. Sportmassage is een geweldig hulpmiddel om het herstel te bevorderen en de flexibiliteit te behouden. Hoewel het een vorm van massage is, heeft het zijn naam verdiend door het aanpakken van sportgerelateerde blessures en irritaties. Bij wedstrijd- en recreatiesporten ontstaan ​​er knopen, ontstekingen en irritaties in de spieren en gewrichten. Tegenwoordig worden niet alleen mensen die met sport bezig zijn, maar ook mensen met houdingsproblemen en werkdruk geholpen door massagetherapeuten. Het is ontworpen om mensen te helpen fysio’s te vermijden.