Absoluut Gezond
Image default
Onderwijs

Waarom moet je een boek over hoogsensitiviteit lezen?

Als je hoogsensitief bent, weet je hoe uitdagend dit kan zijn. Een HSP boek kan je hierbij helpen. Hoogsensitiviteit is een eigenschap die 15-20% van de bevolking treft en die gepaard gaat met verhoogde emotionele, fysieke en intuïtieve reacties op externe prikkels. Het is zowel een kracht als een uitdaging voor degenen die hoogsensitief zijn. Wil je meer weten over je gevoeligheid? Er is een groeiende hoeveelheid literatuur beschikbaar waarmee jezelf beter kunt begrijpen. Dit maakt het gemakkelijker om om te gaan met het dagelijks leven.

Wat leer je van dit boek?

Als je hoogsensitief bent, of iemand kent die dat is, wil je dit boek misschien lezen. Je leert meer over wat het betekent om een hoogsensitief persoon te zijn. Je bent je bewust van subtiliteiten en details in je omgeving, waardoor je opmerkzamer en creatiever wordt. Je merkt dingen op die anderen misschien niet zien en dat is fijn. Dit boek legt uit hoe hoogsensitief zijn het leven van mensen beïnvloedt en geeft advies over hoe ze hun gevoeligheid kunnen beheersen, zodat ze zich kunnen concentreren op wat het belangrijkst is.

Je wilt meer leren over jezelf en je gevoeligheden

Je hebt soms dingen nodig om je beter te voelen. Hoe kun je dit doen? Begrijpen waarom je anders bent dan andere is een goed begin. Voel je je overweldigd, angstig of gestrest? Lezen over het onderwerp kan je helpen om je emoties beter te begrijpen. Op deze manier zul je jezelf beter begrijpen en accepteren wie je bent.

Je wilt meer weten over anderen

Ben je een ouder, partner of vriend van iemand die hoogsensitief is? Een hoogsensitief boek kan erg nuttig zijn. Je zult begrijpen wat het betekent om hoogsensitief te zijn en hoe je je naaste het beste kunt ondersteunen. Als jij de hoogsensitief persoon in kwestie bent en op zoek bent naar meer informatie over jezelf, dan geeft dit boek je inzicht in waarom je je voelt zoals je je voelt. Je zult leren dat hoogsensitief zijn geen probleem is, maar eerder een eigenschap is die soms positief en negatief kan zijn. Je zult ook ontdekken hoe hoogsensitieve personen doorgaans anders reageren dan de meeste mensen wanneer ze met bepaalde situaties worden geconfronteerd. Je leert ook welke strategieën beschikbaar zijn als het moeilijk wordt.

Wat als je niet zeker weet of je hoogsensitief bent?

Hoogsensitief zijn is niet alleen een persoonlijkheidskenmerk, maar ook een fysiologisch iets. Er zit een genetische component aan, dus als je familie een voorgeschiedenis heeft van angst of depressie, is de kans groot dat je deze dingen ook zult ervaren. Dat betekent niet dat alle hoogsensitieve personen deze problemen hebben, maar het betekent wel dat er een grotere kans is dat jij deze problemen ook zult ervaren.