Absoluut Gezond
Image default
Thuisgezondheid

Dit moet je weten over Bachbloesemtherapie

Veel mensen denken vaak aan bloemen als iets om visueel van te genieten, maar wist je dat er ook vele bloemen die onze welgesteldheid kunnen verrijken? Dat is het hele principe achter Bachbloesemtherapie, een therapie waarbij specifieke bloemenextracten worden gebruikt om jouw mentale wereld en lichaam in balans te brengen. Hier vertellen weer je meer over wat deze natuurlijke, niet-invasieve therapie eigenlijk is en leer je meer over de remedies van Edward Bach, hoe je de juiste bloemenremedie voor jou kunt kiezen en hoe je ze effectief kunt gebruiken.

Bachbloesemremedies in een notendop

Het was Dr. Edward Bach die de originele Bachbloesemremedies ontwikkelde in de jaren 1930. Zijn filosofie van de helende krachten van verscheidene bloemenextracten werd de grondtoon van zijn voltooide werk, door middel van 38 Bach-bloesemremedies. Deze extracten zijn een eenvoudig systeem dat gericht is op het in evenwicht brengen van onze emoties, zodat we ons ware potentieel kunnen realiseren

Dr. Bach ontdekte dit systeem vooral om de perceptie op onze emoties te verbeteren. Dit maak het holistische systeem van nog steeds relevant, omdat de emoties die wij ervaren dezelfde zijn, ook al is onze levensstijl veranderd met het verleden. Bach geloofde dat emotionele verstoringen aan de basis lagen van alle ziekten, en zijn methode was in staat om niet alleen lichamelijke ziekten, maar ook geestelijke en spirituele ziekten te behandelen.

De verschillende soorten Bachbloesemremedies

Er zijn in totaal dus 38 Bach Bloesem Remedies, elk ontworpen om een specifieke emotie of groep van emoties te behandelen. Elk extract richt zich op een bepaalde emotie, zoals jaloezie, vertrouwen, kalmte of geduld. Met zijn systeem kun je tot zeven essences combineren, afhankelijk van jouw emotionele situatie en lichamelijke conditie.

Typische Bach bloesemremedies zijn bijvoorbeeld Rescue Remedy, een mengsel van vijf verschillende bloemen dat met name helpt bij stress en angst, Sapindus, dat helpt bij ongeduld en prikkelbaarheid, en Walnut, voor bescherming tegen verandering, los te komen van knellende banden en zich ontworteld voelen. 

Hoe kies ik de juiste bloesemremedie voor mij?

Om de juiste remedie te kiezen, is het aan jou om na te gaan welke emoties je momenteel ervaart en met welke je veel moeite hebt om te verwerken. Zodra je dit hebt gedaan, kun je met behulp van een Bachtherapeut, of door zelf wat onderzoek te doen, een specifieke remedie of behandeling te vinden om je te helpen weer in balans te komen.

Het gebruiken van Bachbloesemremedies 

Bachbloesemextracten worden meestal oraal ingenomen door de op te lossen in water of de druppeltjes rechtstreeks op de tong te laten vallen. Veel mensen drinken overdag water uit flessen met Bachdruppels. Ze kunnen echter ook worden gebruikt als zuigtabletten of sprays. Aangezien Bachbloesemremedies niet over toxische eigenschappen beschikken, kunnen ze worden ingenomen wanneer je maar wilt. De remedies worden als veilig beschouwd en zijn niet verslavend. Ze worden vaak gebruikt om volwassenen, kinderen en zelfs huisdieren te behandelen.