Absoluut Gezond
Image default
Zintuigen

minder parkeerruimte nodig

Worden zelfrijdende auto’s binnenkort werkelijkheid? En hoe moet onze houding veranderen om autonoom rijden breed geaccepteerd te krijgen?

Zelfrijdende auto’s zijn straks net normale auto’s. Alleen zonder bestuurder.

Vooral aerodynamica speelt een hoofdrol bij de actieradius van elektrische auto’s en blijft een belangrijke rol spelen in het autodesign van de toekomst. Hoe auto’s en andere vervoersmiddelen met de toenemende automatisering eruit gaan zien, zal niet radicaal veranderen. Wat wel duidelijk is, is dat design zich in de toekomst gaat richten op het interieur. Het comfort van de inzittenden krijgt prioriteit. Zo zullen de stoelen in bepaalde gebruikssituaties bijvoorbeeld niet langer noodzakelijkerwijs in de rijrichting staan. Deze vrijheid van interieurontwerp biedt individuele inzittenden een breed scala aan opties: communicatie of ontspanning, werk of jezelf tijdelijk terugtrekken uit het dagelijks leven. De ruimte voor passagiers wordt gemaximaliseerd door alles wat niet langer nodig is tijdelijk weg te werken, zoals de pedalen, versnellingspook en het stuur.

Zelfrijdende auto’s zijn kwetsbaar voor hackers.

Niet waar. Autonoom rijdende auto’s zijn niet kwetsbaarder dan auto’s die worden bestuurd. Dat gezegd hebbende kan de impact van een hack op veiligheidsgerelateerde systemen van een zelfrijdende auto ernstiger zijn. Om deze reden ontwikkelen fabrikanten voortdurend maatregelen die automobilisten beschermen tegen cyber-attacks en verbeteren ze de beschermingsmechanismen, zowel in de auto als daarbuiten. Naarmate auto’s steeds meer connected raken met hun omgeving, nemen ook de inspanningen toe om te zorgen voor betrouwbare cyberbeveiliging die altijd up-to-date is.

Zelfrijdende auto’s hebben minder parkeerruimte nodig.

Niet correct, zelfrijdende auto’s hebben niet minder parkeerruimte nodig. Maar ze gaan parkeerplaatsen wel veel efficiënter gebruiken. Bovendien zou de voertuigdichtheid in grootstedelijke gebieden kunnen dalen als een toenemend aantal auto’s wordt gedeeld. 

Populaire premium merken om te leasen

Allemaal merken die door de hoge kwaliteit niet goedkoop zijn om te kopen. Dat geldt niet alleen voor een nieuwe, ook een occasion kan nog stevig aan de prijs zijn. Leaseauto.nl heeft van alle merken verschillende scherp geprijsde modellen in de aanbieding om te privé te leasen.

Private Lease

Wanneer je een auto leaset is hij niet van jou. Je huurt de auto. Het is een soort abonnement waarvoor je een vast bedrag per maand betaalt. Dit bedrag is inclusief veel voorkomende kosten. Zoals verzekeringen en wegenbelasting. Maar ook onderhoud en de meeste reparaties. Alleen brandstof, verkeersboetes en de wasstraat betaal je zelf.

Bijtelling is alleen van toepassing wanneer een werkgever een auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat een Private Lease overeenkomst als privé persoon wordt afgesloten en deze privé persoon zelf de leasekosten gaat betalen, is er dus geen sprake van bijtelling.

Wanneer u een mobiliteitsbudget ontvangt van uw werkgever, kunt u zelf het vervoersmiddel kiezen dat het beste bij uw woon-werkverkeer past. 

Private Lease is interessant als u geen onverwachte autokosten wilt en u de auto alleen wilt gebruiken, maar niet wilt bezitten. U kunt het namelijk het beste vergelijken met huren voor een langere periode. U blijft dus ook niet zitten met een restschuld, want het restwaarderisico dragen wij.

Keurmerk Private Lease

Het keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond en wordt uitgereikt door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease. Het keurmerk staat voor veilig, verantwoord en vertrouwd leasen en biedt u de volgende 5 zekerheden:

  • Eerlijke voorwaarden
  • Compleet product
  • Bescherming tegen hoge financiële lasten
  • 14 dagen bedenktijd
  • Zekerheden bij klachten

BKR Registratie

De BKR-registratie heeft als doel te beschermen tegen overkreditering. Wij laten het private leasecontract als kredietovereenkomst registreren bij het BKR te Tiel (de registratie wordt uitgevoerd via de formule: looptijd van het contract x de hoogte van het maandbedrag). Deze registratie kan effect hebben op de leencapaciteit voor een nieuwe financiering of bijvoorbeeld een hypotheek. Staat het kopen van een nieuw huis of het oversluiten van de hypotheek op de planning? Houd hier dan rekening mee.