Nieuwe artikelen

Vloerisolatie met bodemparels

EPS-parels kunnen gebruikt worden bij vloerisolatie. Maar wat zijn deze bolletjes eigenlijk? Wat doen ze? En wat zijn de voordelen? In deze blog leg ik het uit.

 Wat zijn bodemparels?

Bodemparels zijn gemaakt van EPS (Expanded Polystyrene). Dit noemen we ook wel piepschuim. EPS-isolatie is verkrijgbaar als losse bolletjes, maar ook samengeperst tot platen. De balletjes zijn 3 tot 5 millimeter groot. Direct na het aanbrengen, merk je dat de ruimte warmer is en de luchtvochtigheid afneemt. De parels hebben het ISSO-kwaliteitscertificaat, dat betekent dat de isolatiewaarde continu gegarandeerd is. Je hoeft je geen zorgen te maken over vervanging.

Hoe worden ze gebruikt?

De parels worden los op de bodem van je kruipruimte gestort. Hoe dikker de laag parels, hoe hoger de isolatiewaarde. Isolatiemonteurs kunnen je adviseren over de juiste dikte voor jouw situatie.

Wat zijn de voordelen?

Bodemparels zijn dé perfecte keuze voor kruipruimte isolatie. De parels worden niet vastgemaakt, het blijft een losse laag. Je kan de parels dan zonder moeite aan de kant schuiven. Dit is erg handig als er in de toekomst werkzaamheden in de kruipruimte moeten worden uitgevoerd. Het is een simpele vorm van isolatie. De monteurs zijn snel klaar én je geniet direct van meer comfort. 

Ben je enthousiast over vloerisolatie en ben je benieuwd of bodemparels de juiste oplossing voor jou zijn? Neem dan contact op met bijvoorbeeld Alpine Isolatie. Zij adviseren je graag over het juiste isolatiemateriaal voor jouw woning.

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Absoluutgezond.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Dit zijn de perfecte ingrediënten om een bruchetta toastje mee te combineren

Een goed bruchetta toastje begint bij een knapperige basis, en met Jos Poell zit je meteen goed. De toastjes hebben precies die luchtige bite die je zoekt, zodat elke topping mooi tot zijn recht komt.  De klassieke basis Om een traditioneel bruscetta toastje te maken heb je nodig: Rijpe tomaten  Knoflook  Extra vierge olijfolie  Basilicum  Snufje zeezout Jos Poell bruscetta toast Hoe maak je het? Snijd de tomaten in kleine blokjes en laat ze kort uitlekken zodat je toastje knapperig blijft. Meng de tomaten met een geperst teentje knoflook, een scheut olijfolie en fijngesneden basilicum. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en je hebt in minuten een mediterrane favoriet. Voeg deze smakelijke mix toe op je bruscetta toastje en je hebt gelijk een smaakmaker! Je kunt dit overigens ook maken met een neutraal toastje zoals de Toast Krokant van Jos Poell. Bruscetta & balsamico Wil je meer diepte

Gepubliceerd door Absoluut Gezond.nl