Absoluut Gezond
Image default
Nieuws en media

Contactlenzen

Zoek jij een hulpmiddel voor je ogen om alles weer goed te zien? Maar wil je geen bril en het laseren van je ogen daar heb je ook geen behoefte aan. Dan is er altijd nog de optie om voor contactlenzen te kiezen. Miljoenen mensen wereldwijd dragen met plezier contactlenzen om de ogen te corrigeren.

 

Contactlenzen worden in veel sterktes gemaakt, dus het maakt niet uit of je +6.00 dioptrie of -10.00 dioptrie nodig hebt. Ook kan men contactlenzen bestellen zoals multifocale of torische contactlenzen, met deze lenzen kunnen mensen met leesproblemen en mensen die een cilinder correctie nodig hebben goed gecorrigeerd worden.

 

Welke contactlenzen zijn het beste?

 

Er is niet zo zeer een beste contactlens, want niet ieder oog zal hetzelfde resultaat hebben bij een zelfde soort materiaal of uitvoering. Daarom zijn er ook zoveel type en soorten contactlenzen op de markt. Welke type het beste voor je is, dat kan je zelf moeilijk bepalen.

 

Wil je de juiste contactlenzen bestellen dan zal je eerst een contactlensspecialist moeten bezoeken want die kan namelijk bepalen welk type het beste voor je oog is. Weet je wat de beste contactlens voor je is, dan heb je de keuze om deze bij de opticien te bestellen of online. Bestel je de contactlenzen online dan ben je in de meeste gevallen stukken goedkoper uit dan dat je deze zelfde lenzen bij een opticien of optiek zaak zou kopen.

 

Wat zijn populaire contactlenzen?

 

Enkele populaire contactlenzen zijn zachte lenzen, harde lenzen en nachtlenzen. De zachte lenzen kan je in verschillende type bestellen, namelijk de daglenzen, weeklenzen of maandlenzen. Harde contactlenzen zal een contactlensspecialist vaak voorschrijven bij moeilijke en hoge sterktes. Nachtlenzen zijn zoals het al doet vermoeden lenzen die je tijdens het slapen gaat dragen, je doet deze lenzen overdag uit en je ziet de hele dag scherp zonder een correctie hulpmiddel.

 

Welke contactlenzen kan je online kopen

 

Online kan je alleen de zachte lenzen kopen, voor harde lenzen en nachtlenzen dien je een contactlensspecialist te bezoeken. Wel kan je lenzenvloeistof voor harde lenzen en lenzenvloeistof voor nachtlenzen online kopen zoals de Menicare Pure of Menicare Plus lenzenvloeistof.