Absoluut Gezond
Image default
Apotheek

5 redenen voor veilig avg videobellen

Beeldzorg en veilig AVG videobellen met Vcare

De zorg in Nederland verschuift steeds meer naar een digitale zorg systeem waarbij we vaker leunen op slimme oplossingen om dezelfde zorg kwaliteit te kunnen blijven bieden die we gewend zijn. Aan de andere kant moeten we ook concluderen dat er steeds minder zorgpersoneel is door uittreding, ontslag of omdat medewerkers met pensioen gaan. Er is dus een ernstig tekort in zorg capaciteit doordat zorgpersoneel meer patiënten moet helpen met minder gekwalificeerd personeel. Bij Vcare hebben we dit probleem al langer in de gaten. ICT in de zorg is een specialist waar we als langer op focussen met slimme digitale oplossingen. Één daarvan is veilig AVG videobellen voor de zorg!

Altijd veilig bellen met Vcare Video connect

Bij het voeren van beeldbel besprekken is veiligheid en privacy van groot belang. De gesprekken die gevoerd worden zijn persoonlijk en dienen veilig te zijn in verband met de privacy van de patiënt. Om dit te bewerkstelligen hanteren we bij Vcare zeer hoge veiligheidsstandaarden met betrekking tot informatiebeveiliging en voldoen we aan de ISO 27001 en NEN 7510 die zo belangrijk zijn voor de zorg. Onze beeldbelfunctionaliteit is dus ook AVG-proof!

Hoe werkt veilig beeldbellen bij Vcare

Bij Vcare hebben we zoveel mogelijk geluisterd naar onze gebruikers én feedback van patiënten van onze klanten. Het doel van ons beeldbel applicatie was om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. En om het zo toegankelijk mogelijk te maken is de Video connect app beschikbaar voor zowel klanten als niet-klanten van Vcare.

Voor klanten van Vcare is het Vcare Video connect eenvoudig toe te voegen in hun bestaande Vcare connect platform, aangezien het een applicatie aanvullend op het groter geheel. Dankzij Vcare integrator kunnen we een koppeling leggen tussen de telefonie systemen en bijvoorbeeld de huisartsinformatie systemen van Chipsoft, Pharmapartners of Topicus. Vcare Video connect legt de verbinding tussen systeem en patiëntgegevens, waarbij de zorgprofessional zeer eenvoudig via de computer een link kan sturen via sms of e-mail naar de patiënt met een beveiligde link. De beller kan kiezen tussen het gebruik van voor- of achtercamera op het apparaat (tablet, mobiel, notebook).

Voor niet-klanten van Vcare bieden we een gebruiksvriendelijk webbased applicatie. Hierdoor is het te gebruiken op elk apparaat. Vul het email adres of telefoonnummer in van de patiënt en er wordt automatisch een link gestuurd om verbinding te leggen. In beide gevallen wordt er GEEN beeld- en videomateriaal opgeslagen.

Beeldschermzorg verlenen via Vcare is veilig en zeer eenvoudig op te zetten zonder extra software. Neem gerust contact op met onze adviseurs voor een demo.

 

5 redenen om te kiezen voor AVG videobellen bij Vcare

Uit ervaringen en onderzoek blijken onderstaande 5 situaties een uitstekende reden om te kiezen voor beeldbellen voor zorg op afstand.

1. Herhaalrecepten

Voor korte vragen van patiënten is een snelle beeldbel afspraak ideaal. Even snel de vragen beantwoorden over hoe een recept gelezen moet worden of vragen over het recept.

2 Infectie of (corona)virus?

Heeft een patiënt een infectie of virus te pakken? Met een beeldbel gesprek kan snel doktersadvies verkregen worden.

3 Wanneer een telefoontje net niet genoeg is

Soms is het prettig om een face-to-face gesprek te hebben om nét dat beetje extra verduidelijking te hebben dat een telefoongesprek of e-mail niet kan bieden. Prettig voor de patiënt, prettig voor de zorgprofessional.

4 Psychische aandoening

Soms er schaamte om hulp te vragen van een specialist. Een gesprek met het gezicht van je eigen huisiarts kan de drempel verlagen om hulp en advies te krijgen die je nodig hebt.

5 Vervolgafspraken plannen

Vervolgafspraak inplannen met een videoconsult is stukken makkelijker dan telkens het huis moeten verlaten voor een afspraak. Het scheelt veel tijd en de zorgprofessional kan veel meer afspraken inplannen en efficiënter omgaan met de tijd. Ook kunnen deze gespreken ingedient worden als e-consult voor een vergoeding.

https://www.vcareconnect.nl/