Absoluut Gezond
Image default
Apotheek

Geef je energie een boost met Bach bloesemremedies

Ben je moe, zowel lichamelijk als geestelijk? Heb je een gebrek aan energie en weet je niet hoe je weer in vorm moet komen? Bach bloesemremedies kunnen helpen! Deze natuurlijke remedie, die zijn kracht haalt uit de essentie van planten, werkt op emotionele problemen om harmonie, evenwicht en sereniteit te herstellen. Door de negatieve emoties te reguleren die een impact kunnen hebben op onze gezondheidstoestand, helpen de bloesemremedies ons om aan vitaliteit te winnen. Ontdek nu hoe je je energie een boost kunt geven met Bach bloesemremedies.

De energie van bloemen in dienst van onze gezondheid

Planten hebben vele deugden. Wortels, bladeren en schors worden gebruikt om allerlei kwalen te behandelen. Er zijn 38 Bach bloesemremedies waaruit je kan kiezen, een bewijs van de ongelofelijke rijkdom van de plantenwereld.

Emotioneel evenwicht cultiveren

De beroemde bloesemessences danken hun naam aan de Britse arts Edward Bach (1886-1936). Als chirurg was hij geïnteresseerd in bacteriologie en probeerde hij nieuwe vaccins te ontwikkelen met behulp van de principes van de homeopathie. Dr. Bach had een holistische opvatting van gezondheid: hij was ervan overtuigd dat gezondheid gebaseerd was op psychologisch evenwicht en dat de ziekten die ons treffen verband hielden met een verstoring van dit evenwicht. Hij wilde behandelingen vinden die rekening hielden met het individu als geheel, dus met lichaam en geest, en niet alleen met het symptoom.

Edward Bach besteedde veel tijd aan het observeren van de natuur en de eigenschappen van planten. Hij plukte en testte er duizenden, in de overtuiging dat emotionele onevenwichtigheden, tijdelijk of regelmatig, behandeld konden worden met behulp van de vibrerende energieën van wilde bloemen. In 1936 ontwikkelde hij een methode om emotionele harmonie te herstellen met behulp van 38 bloemenextracten. Het doel van deze essences was niet om een ziekte als zodanig te behandelen, maar om de negatieve emoties te beïnvloeden die onze gezondheidstoestand kunnen beïnvloeden.

De arts ontwikkelde een echt “emotioneel alfabet”: elke Bach bloesem richt zich op een specifieke emotie, die zelf weer gekoppeld is aan een van de zeven emotionele groepen:

– Angst

– Overgevoeligheid voor ideeën en invloeden

– Eenzaamheid

– Gebrek aan interesse in het heden

– Wanhoop en ontmoediging

– Onzekerheid

– Overmatige gevoeligheid voor het leven van anderen

Indien je op zoek bent naar op maat gemaakte mixen voor veel voorkomende problemen, kan je terecht op Bach Bloesems Mixen of op Bachblüten.