Absoluut Gezond
Image default
Geneeskunde

Nitril handschoenen kopen online

Nitrilhandschoenen zijn meestal gemaakt van synthetisch rubber en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze zijn meestal beter bestand tegen perforatie dan latex- of vinylhandschoenen, maar ze bieden niet zoveel bescherming tegen blootstelling aan gevaarlijke chemicaliën als andere soorten handschoenen zoals PVC, neopreen of nitriet.

Nitrilhandschoenen moeten worden gedragen bij het werken met agressieve chemicaliën of bij het hanteren van scherpe voorwerpen die snijwonden aan de handen kunnen veroorzaken. Waar kun je deze type handschoenen kopen? Op verschillende medische websites kun je Nitril handschoenen kopen.

Nitril handschoenen kunnen voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals:

– Medische handschoenen voor artsen

– Foodservice handschoenen

– Industriële werkhandschoenen

– Cleanroomhandschoenen

– Algemeen huishoudelijk gebruik

 

Medische handschoenen zijn een soort persoonlijke beschermingsmiddelen die door gezondheidswerkers worden gedragen om zichzelf te beschermen tegen contact met bloed, lichaamsvloeistoffen en andere infectieuze agentia.

Er zijn veel verschillende soorten medische handschoenen die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Het meest voorkomende type medische handschoenen zijn latex- of vinylhandschoenen, maar er zijn ook nitril, neopreen en polyurethaan. Al deze soorten medische handschoenen hebben hun eigen voor- en nadelen. Latex- of vinylhandschoenen bieden bijvoorbeeld een betere tastgevoeligheid dan nitril of neopreen, terwijl nitril of neopreen een betere bescherming biedt tegen chemicaliën dan latex of vinyl.

Veel mensen hebben misschien gehoord over de gevaren die gepaard gaan met het dragen van medische latexhandschoenen, zoals allergische reacties op de materialen die erin zitten. 

De eerste medische nitril handschoenen werden in 1832 uitgevonden door Dr. Charles D. O’Conor, die ook chirurg was. Zijn uitvinding bestond uit rubberen handschoenen met gaten voor de vingers en duimen om het voor artsen gemakkelijker te maken om verschillende chirurgische instrumenten te hanteren zonder hun handschoenen uit te hoeven doen.

Het gebruik van deze beschermende kleding is al in het oude Egypte gedocumenteerd, toen er schilderijen zijn waarop artsen lange, witte mouwen te zien dragen die hun handen bedekken en tot onder hun polsen reiken zonder enige andere bescherming tegen infectieuze agentia of vloeistoffen van patiënten.