Absoluut Gezond
Image default
Nieuws en media

Vloerisolatie met bodemparels

EPS-parels kunnen gebruikt worden bij vloerisolatie. Maar wat zijn deze bolletjes eigenlijk? Wat doen ze? En wat zijn de voordelen? In deze blog leg ik het uit.

 Wat zijn bodemparels?

Bodemparels zijn gemaakt van EPS (Expanded Polystyrene). Dit noemen we ook wel piepschuim. EPS-isolatie is verkrijgbaar als losse bolletjes, maar ook samengeperst tot platen. De balletjes zijn 3 tot 5 millimeter groot. Direct na het aanbrengen, merk je dat de ruimte warmer is en de luchtvochtigheid afneemt. De parels hebben het ISSO-kwaliteitscertificaat, dat betekent dat de isolatiewaarde continu gegarandeerd is. Je hoeft je geen zorgen te maken over vervanging.

Hoe worden ze gebruikt?

De parels worden los op de bodem van je kruipruimte gestort. Hoe dikker de laag parels, hoe hoger de isolatiewaarde. Isolatiemonteurs kunnen je adviseren over de juiste dikte voor jouw situatie.

Wat zijn de voordelen?

Bodemparels zijn dé perfecte keuze voor kruipruimte isolatie. De parels worden niet vastgemaakt, het blijft een losse laag. Je kan de parels dan zonder moeite aan de kant schuiven. Dit is erg handig als er in de toekomst werkzaamheden in de kruipruimte moeten worden uitgevoerd. Het is een simpele vorm van isolatie. De monteurs zijn snel klaar én je geniet direct van meer comfort. 

Ben je enthousiast over vloerisolatie en ben je benieuwd of bodemparels de juiste oplossing voor jou zijn? Neem dan contact op met bijvoorbeeld Alpine Isolatie. Zij adviseren je graag over het juiste isolatiemateriaal voor jouw woning.