Absoluut Gezond
Image default
Verslavingen

3 gezonde lunch opties

Het is best lastig om altijd gezond te eten. Natuurlijk hoeft dit ook niet altijd, maar een bepaalde basis is wel fijn. Soms zorgt een bepaalde eentonigheid ervoor dat iemand niet zo goed het gezond blijven eten volhoudt. Ook kan iemand niet zo goed weten wat je moet eten als je uit eten gaat. Vaak wordt dan hetzelfde besteld, zeker met de lunch. Dat is jammer, want er zijn heel veel gezonde lunches en variatie is daarbij juist lekker én gezond. Uit eten is dus een extra kans op meer variatie aanbrengen.

1 Gezonde lunch in Groningen

Wil je bijvoorbeeld een lunch in Groningen nuttigen? Dan is het slim om vooraf al de menukaart te bekijken. Op deze manier heb je genoeg keuze. Bij sommige lunchrooms kun je ook kiezen uit diverse gezonde vegan lunches. Natuurlijk zijn er ook voor de niet vegan mensen leuke plekken om een lunch Groningen te scoren.

2 Thuis een heerlijke wrap maken

Je kunt natuurlijk ook prima thuis een gezonde lunch eten. Houd je wel van een stevige vulling? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een volkoren wrap of een bietenwrap met daarin bijvoorbeeld kidneybonen, mais en wat kip. Hiermee kun je natuurlijk ook lekker variëren. Zo kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld al dan niet vegetarisch gehakt. Veder kun je alles lekker op smaak brengen met bijvoorbeeld, chilikruiden, zout en peper. Voor wie helemaal los wil gaan kan geperste knoflook en wat ui erbij ook heerlijk zijn.

3 Lunch maken voor onderweg

Wil je een lunch maken, om mee te nemen? Dan moet je natuurlijk ervoor zorgen dat alles zo vers mogelijk blijft. Wat bijvoorbeeld een optie is, is een salade te maken. Je husselt wat gemengde sla, een beetje ui, wat ijsbergsla, misschien wat tuinkers en wat tomaatjes door elkaar. Daarbij kun je ook een pak halen met bijvoorbeeld gerookte kip dat je in stukjes erdoor doet. Wil je vegetarisch eten? Dan kun je voor vegetarische kipstukjes kiezen of je vervangt de kipstukjes voor bijvoorbeeld witte bonen of iets anders met een beetje een stevige bite.

Vervolgens maak je in een ander bakje een mengsel met honing, mosterd, natuurazijn en olijfolie. Dit mix je op zo’n manier dat het de juiste smaak heeft. Als je vervolgens de bakjes meeneemt kun je ter plekke de inhoud van de bakjes met elkaar mengen. En, zie daar: een heerlijke gezonde lunch! Met veel groentes: dus veel voedingstoffen en vitamines. Bovendien is het ook nog eens lekker.

https://restoranto.com/nl/lunch-groningen/