Absoluut Gezond
Image default
Verslavingen

Alles over voedingssupplementen

Wanneer je regelmatig gaat sporten dan ben je waarschijnlijk wel bekend met de term voedingssupplementen. Ze staan bekend als aanvulling op de dagelijkse voeding die verkrijgbaar zijn in vormen als pillen, poeders, druppels en drankjes. Een voorbeeld van een supplement is Bulk Extreme, een sportsupplement dat bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Deze stoffen hebben dezelfde werking als bijvoorbeeld andere voedingsproducten waarin deze vitamines en mineralen zitten. Maar heb je daadwerkelijk voedingssupplementen nodig en waarvoor dient het precies? In dit artikel geven we jou uitleg over deze supplementen.

Waarom voedingssupplementen?

Belangrijk om eerst te noemen, is dat je niet per se voedingssupplementen nodig hebt. Je haalt namelijk al de voedingsstoffen uit het reguliere voedsel. Het belangrijkste blijft je energiebalans, de macro- en micronutriënten en de timing van je eten. Toch kun je in bepaalde gevallen baat hebben aan voedingssupplementen, zoals die van Bulk Extreme.

  1. Evenwichtig eten Als je dacht dat je dagelijks evenwichtig eet, dan is dat waarschijnlijk niet zo. Het blijkt dat slechts 2% van de menselijke bevolking evenwichtig eet. Dit komt door de overvloed aan geraffineerde koolhydraten en verzadigde vetzuren. Als gevolg hiervan worden er minder vitamines en mineralen gegeten, die je door voedingssupplementen wel kan binnenkrijgen.

 

  1. Zonlicht

We leven in een wereld waar thuis werken en vanachter de laptop werken steeds meer de norm wordt. Hierdoor krijg je automatisch te weinig zonlicht binnen, wat juist zo belangrijk is voor je lichaam. Daarnaast is de zon in de winter niet sterk genoeg om voldoende Vitamine D aan te maken, waardoor een tekort ontstaat. Naast Bulk Extreme voor extra energie, kan dus ook een Vitamine D supplement helpen om dit tekort aan te vullen.

Gezondheidseffecten

Wanneer je van plan bent om voedingssupplementen te slikken, dan is het belangrijk om je te houden aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH), die je ook op voedingsproducten ziet terugkomen. Het kan namelijk schadelijk zijn om een teveel aan vitamines of mineralen binnen te krijgen. Ben je hier dan ook van bewust, want bijvoorbeeld een te veel aan Vitamine A, D, E en B6 kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Onderstaand hebben we een voorbeeld hiervan weergeven.

JodiumEen te veel aan supplementen, dus ook aan Bulk Extreme is nooit goed. Hoewel je lichaam jodium nodig heeft, omdat bij een te lage inname struma kan ontstaan. Toch is een te hoge inname van voedingssupplementen af te raden, omdat dit de schildklieractiviteit kan verstoren. Het kan zelf acute vergiftiging veroorzaken, dus kijk hier dan ook zeker mee uit. Van nature bevatten zeevis en zeewier een hoog jodiumgehalte. Let dus op wanneer je deze producten consumeert.

http://snelweerslank.nl/bulk-extreme/