Absoluut Gezond
Image default
Voeding

Natuurlijk paardenvoeding van Equilin

Kies voor natuurlijk paardenvoeding van Equilin

Met de paardenvoeding van Equilin voer je je paard op een manier die past bij zijn natuurlijke behoefte. Equilin paardenvoeding is gemaakt op natuurlijke basis dat rijk is aan vezels,eiwitten, vitamines en mineralen en laag in suiker. Dankzij de rijke samenstelling van het product hoef je er ook minder van te geven. Wel zijn onze producten dusdanig samengesteld dat het geschikt is voor dagelijks gebruik. Equilin paardenvoer houdt jouw paard fit en gezond!

Een bekende misvatting over de ruwvoernorm

Enkele jaren geleden was de algemene opvatting dat 1 kg hooi nodig was per 100 kg lichaamsgewicht per dag. Hierdoor werd er extra kilo’s krachtvoer gegeven om ervoor te zorgen dat er voldoende voedingsstoffen gegeven worden aan het paard. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat dit achterhaald is en niet meer van deze tijd. Equilin paardenvoeding is gebaseerd op moderne wetenschap dat laat zien dat paarden tenminste de dubbele hoeveelheid ruwvoer nodig hebben om het lichaam gezond te houden.

Door een paard meer ruwvoer te laten eten betekent dit automatisch ook dat een paard extra suikers en eiwitten binnenkrijgt. Equilin heeft daarom haar producten hierop aangepast zodat aanvulling op de ruwvoer in goede balans staat met darmflora van paarden en pony’s en deze dus niet te dik worden. De bekroning van het HIP Award laat goed zien dat Equilin duidelijk op de hoogte is van deze nieuwe ontwikkelingen en producten aanbiedt die als ‘kantelaar’ in de markt worden gezien.

Ruwvoer alleen is niet voldoende

Ruwvoer bevat veel noodzakelijke voedingsstoffen, maar ontbreekt aan voldoend essentiële mineralen zoals vitamine E. De Equilin BALANCERS vullen deze mineralen aan op ruwvoer voor een evenwichtig en gezonde voeding. Waar Equilin producten in onderscheiden is dat er óók aandacht is voor de darmflora. Het paard moet al dat extra ruwvoer ook aankunnen. De Equilin BASIC’s zijn precies hiervoor bestemd.

Krijg gratis voedingsadvies voor paardenvoeding

We merken uit de praktijk dat veel paardenliefhebbers en bezitters het lastig vinden een goed rantsoen samen te stellen. Er is veel aanbod en welk product kun je het beste combineren met welke voeding? Omdat ieder paard anders is, varieert dit dus enorm. Gezondheid, leeftijd, gewicht en de rol van het paarden zijn factoren die allemaal van belang zijn.

Daarom kunnen mensen bij Equilin een gratis voedingsadvies voor paarden aanvragen. Aan de hand van enkele algemene en specifieke vragen kunnen wij onze klanten gericht informeren over welke producten geschikt zijn voor hun paard én hoe ze deze het beste kunnen toedienen op dagelijkse basis.

 

Wat is ‘Het Nieuwe Voeren’ van Equilin?

Aan de basis van het succes van Equilin en de bijbehorende producten staat drs. Annette van Weezel Errens. In 2019 ontving zijn de HIP award voor haar concept ‘Het Nieuwe Voeren’. Vanuit haar passie en liefde voor paarden heeft ze tijdens haar studie dierengeneeskunde veel ervaring opgedaan met allerlei verschillende paarden supplementen, paardenvoeding en middeltjes.

Daarom begon Annette zelf te onderzoeken wat paarden nu écht nodig hebben. Ze kwam erachter dat de traditionele voermanagement die zelf moest leren, niet meer voldoen. Er was een grote omslag nodig in de markt. Na veel onderzoek en weerstand is in 2018 dan eindelijk haar verdubbelde ruwvoer norm internationaal onderschreven.

Ben je nieuwsgierig hoe dit allemaal tot stand is gekomen en wil jij ook overstappen op ‘Het Nieuwe Voeren’? Bestel dan haar boek in de webshop.

https://www.equilin.eu/