Absoluut Gezond
Image default
Voeding

Wat zijn de vijf voordelen van een waterontharder?

Wilt u een waterontharder kopen? Twijfel dan niet langer. Een waterontharder heeft ontzettend veel voordelen en voorziet u van heerlijk zuiver water. Bent u benieuwd wat deze voordelen zijn? Wij zetten de vijf belangrijkste voordelen graag voor u op een rijtje.  

 

Geen kalkaanslag meer 

Met een waterontharder (ook wel waterverzachter of waterontkalker genoemd) verdwijnt kalk als sneeuw voor de zon. Van nature bevat kraanwater kalk. Vervolgens ontstaat kalkaanslag op bijvoorbeeld kranen in de badkamer en keuken. Het hebben van aanslag op kranen is niet schadelijk, maar oogt wel onfris. Ook kan het slordig overkomen. Wilt u geen kalkaanslag meer hebben in uw huis? Dan is een waterontharder zeker aan te raden. Er zijn verschillende waterontharders waar u uit kunt kiezen. Zo zijn er waterontharders met een omgekeerde osmose installatie of u kiest een waterontharder zonder zout. Beide laten de kalk verdwijnen. Tevens zorgt zo’n waterontharder er voor dat  u minder hoeft schoon te maken. Tot slot gaat uw huishoudelijke apparatuur langer mee. Doordat er geen kalk meer in bijvoorbeeld uw wasmachine of vaatwasser komt, kan deze langer mee gaan.  

 

Minder wasmiddel en wasverzachter nodig 

Heeft u de wasmachine aan staan? Dan heeft het wasmiddel twee functies. Namelijk het wassen van de kleren en het kalk in het water bestrijden. Als u kiest voor een waterontharder, hoeft het wasmiddel zich alleen bezig te houden met de kleding. Het gevolg? Minder wasmiddel nodig! Ook als u wast met ontkalkt water, zult u merken dat de was zachter uit de wasmachine komt. Dit zorgt ook er ook voor dat u minder wasverzachter nodig hebt of zelfs geen wasverzachter meer nodig hebt.  

 

Goed voor huid en haar 

Het is een feit dat van hard water u huid en haar sneller uitdroogt. Met zachter water door een waterontharder, heeft u hier minder last van. Vooral mensen die last hebben van eczeem of psoriasis zullen hier baat bij hebben. Ook als u een gevoelige huid heeft, zult u snel verschil merken.  

 

Een lagere energierekening 

Een waterkoker, wasmachine en vaatwasser gebruiken verwarmingselementen om het temperatuur van het water te regelen. Hieraan blijven kalkdeeltjes kleven en duurt het opwarmen van het water langer. Dit zorgt ervoor dat u meer stroom nodig heeft. Als u kiest voor een waterontharder, zult u besparen op de energierekening.  

 

Beter voor milieu  

Er zijn verschillende redenen waarom het beter is voor het milieu. Zo bespaart u op wasmiddel en wasverzachter en komen er minder chemicaliën in het rioolwater. Ook door langer gebruik te maken van huishoudelijke apparaten, bent u beter bezig voor het milieu. Tevens bespaart u ook op energie.  

 

Al met al zijn er genoeg redenen om een waterontharder aan te schaffen! Waar wacht u nog op!?