Absoluut Gezond
Image default
Voeding

Welke supplementen of vitamines kunt u het beste slikken?

Tegenwoordig is er een gigantische markt voor vitamines en supplementen aanwezig. Veel mensen zijn tegenwoordig opzoek naar vitamines en supplementen die ondersteunen bij hedendaagse ongemakken. Denk hierbij aan vitamens die helpen met het verzachten van een maag die overstuur is of aan supplementen die pijn bij ontlasting wegnemen. Wilt u weten welke vitamines belangrijk voor u zijn? Onder staat een lijst van de meest voorkomende vitamines!

Vitamine D

Wanneer u te weinig zonlicht krijgt op een dag kunt u een tekort aan vitamine D krijgen. Zonlicht zorgt ervoor dat uw lichaam vitamine D binnenkrijgt. U kunt vitamine D ook krijgen via voeding zoals eieren, margarine of vis. Wanneer u een tekort aan vitamine D hebt merkt u dat u vaker moe bent en een beetje futloos. Als u hier last van hebt is het zeker aan te raden om vitamine D te slikken.

Vitamine A

Vitamine A is cruciaal voor kinderen. Vitamine A zorgt ervoor dat de groei van kinderen optimaal kan verlopen. Verder heeft vitamine A ook een erg positief effect op het behouden van een gezonde huid, haar en nagels. Wanneer u een tekort aan vitamine A ervaart zult u dus ook zien dat u bijvoorbeeld zwakke nagels heeft of last van haar uitval. Een tekort aan vitamine A kan er zelfs voor zorgen dat u een slechtere huid krijgt met veel rode plekken. Wanneer u een tekort aan vitamine A heeft kunt u bijvoorbeeld

Vitamine B

Vitamine B heeft invloed op uw eetlust, de zenuwen en uw gezichtsvermogen. Het is hierom van groot belang dat u dagelijks genoeg vitamine B binnenkrijgt. Wanneer u een tekort heeft zult u merken dat u zich lichamelijk slechter gaat voelen. Vitamine B is vooral terug te vinden in noten, bananen en bruin of tarwe brood.

https://www.vaud.nl/