Absoluut Gezond
Image default
Fitness

De juiste mindset om te sporten

Het is moeilijk om over de juiste routine en discipline te beschikken om naar de sportschool te gaan. Na een lange werkdag kan de motivatie om naar de sportschool te gaan helemaal wegzakken. Maar toch kun je door middel van mindset jezelf zover krijgen om te gaan sporten.

Maak realistische doelen en verwachtingen

In ons hoofd maken we snel al de wildste plannen. In het begin hebben we vaak oneindig veel motivatie om direct aan de slag te gaan. Vaak bedoelen we het goed, maar deze mindset kan overweldigend zijn. Begin daarom eerst met kleine doelen op te stellen en probeer dit langzamerhand uit te breiden naar grotere doelen. Als je lid wilt worden van een sportschool, kijk dan samen met je personal trainer om een persoonlijk sportplan te maken.

Sporten met gezelschap

Wij mensen functioneren het beste wanneer we omringd zijn door anderen. Vind je het spannend om alleen naar de sportschool te gaan? Zoek dan iemand waar je mee kunt sporten. Heb je niemand in je omgeving met wie je kunt sporten? Dan zijn groepslessen ook een interessant alternatief. Het voordeel van het sporten in de sportschool is gelukkig wel dat er altijd mensen zijn, dus gemotiveerd blijven is geen probleem.

Sporten in teamverband

Sporten bij en vereniging en deel uitmaken van een team is ook een van de meest gekozen manieren van sport. Daarnaast heb je bij teamsport te maken met gezonde competitie. Je streeft ernaar om te winnen. Dit zorgt er dan ook voor dat je helemaal niet realiseert dat je aan het sporten bent. Teamsport is ideaal voor mensen die geen fan zijn van fitnessen.

Beweging

Je hebt geen uitgebreide work-out routine nodig. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen om boodschappen te doen op de fiets of je auto wat verder parkeren, zodat je wat langer kunt lopen. Je kunt meedansen met je favoriete muziek of springen op de trampoline bij jou in de tuin. Je kunt het zo gek maken als jezelf wilt. Het belangrijkste is dat je sporten geen verplichting maakt, maar dat je sporten leuk vindt om te doen.

Een gezond lichaam

We sporten allemaal met een doel en dat is het krijgen van een gezond lichaam. Sporten is echter een klein gedeelte hiervan.  Er zijn nog een aantal andere factoren, namelijk Een gezond lichaam krijgen en behouden doe je zo. Voor een gezonde levensstijl is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan alle elementen die bijdragen aan een gezond lichaam. Het belangrijkste advies hierbij is dat je het sporten en gezond leven leuk voor jezelf maakt en houdt.  

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/een-gezond-lichaam-krijgen-en-behouden-doe-je-zo/